Nopea ja helppo gazpacho

Tämä on yksinkertaistettu, nopea versio klassisesta, espanjalaisesta gazpachosta. Keitto tarjoillaan kylmänä keskellä kuumaa kesäpäivää. Rapeat leipäkuutiot, eli krutongit maistuvat hyvältä sen kanssa.Neljälle:

Neljälle

  • 2 pakkausta paseerattuja tomaatteja
  • 3-4 dl kylmää vihanneslientä
  • 1 ruukku basilikaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Krutongit

  • 4 vaaleaa leipäviipaletta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • valkosipulijauhetta

Valmistusohje

1. Leikkaa leivästä reunat pois, kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna öljy paistinpannussa, paista leipäkuutiot kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Voit myös puristaa päälle tuoretta valkosipulia. Nosta krutongit pannusta ja valuta talouspaperilla.

2. Sekoita paseeratut tomaatit ja liemi sopivan paksuksi keitoksi. Kuumenna, mausta suolalla ja pippurilla, ja jäähdytä keitto täysin kylmäksi.

3. Suikaloi basilika ja koristele keitto juuri ennen tarjoilua basilikalla ja paistetuilla leipäkuutioilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja