Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nopea ja helppo gazpacho

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 pakkausta paseerattuja tomaatteja
  • 3-4 dl kylmää vihanneslientä
  • 1 ruukku basilikaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Krutongit

  • 4 vaaleaa leipäviipaletta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • valkosipulijauhetta

Valmistusohje

1. Leikkaa leivästä reunat pois, kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna öljy paistinpannussa, paista leipäkuutiot kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Voit myös puristaa päälle tuoretta valkosipulia. Nosta krutongit pannusta ja valuta talouspaperilla.

2. Sekoita paseeratut tomaatit ja liemi sopivan paksuksi keitoksi. Kuumenna, mausta suolalla ja pippurilla, ja jäähdytä keitto täysin kylmäksi.

3. Suikaloi basilika ja koristele keitto juuri ennen tarjoilua basilikalla ja paistetuilla leipäkuutioilla.

Lisää aiheesta:

Keittokinkkua ja vihanneskastikettaKuohuva kurkkukeitto ja valkosipulikrutongitHaudutettu broileri-tomaattipataHelppo tomaatti-basilikakeittoPortobelloa perunamuusilla ja pestollaSoseutettu alkuruokakeitto leipäkrutonkien kera
GazpachoKeitotKananmunatonLaktoositonKasvisruokaAlkuruoatKasvisruoka

Tämä on yksinkertaistettu, nopea versio klassisesta, espanjalaisesta gazpachosta. Keitto tarjoillaan kylmänä keskellä kuumaa kesäpäivää. Rapeat leipäkuutiot, eli krutongit maistuvat hyvältä sen kanssa.Neljälle:

Tuoreimmat aiheesta

Gazpacho
  • 17.09.202114:00
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen vihreä gazpacho eli vihanneskeitto

  • 18.02.201300:00
    Juomat

    Kurkkuinen gazpacho

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Gazpacho consommé-liemestä

  • 24.04.201311:10
    Smoothie

    Vihreä gazpacho –juoma (6 hengelle)

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Nopea ja helppo gazpacho