Nopea ja helppo gazpacho
Tämä on yksinkertaistettu, nopea versio klassisesta, espanjalaisesta gazpachosta. Keitto tarjoillaan kylmänä keskellä kuumaa kesäpäivää. Rapeat leipäkuutiot, eli krutongit maistuvat hyvältä sen kanssa.Neljälle:
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 pakkausta paseerattuja tomaatteja
- 3-4 dl kylmää vihanneslientä
- 1 ruukku basilikaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Krutongit
- 4 vaaleaa leipäviipaletta
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- valkosipulijauhetta
Valmistusohje
1. Leikkaa leivästä reunat pois, kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna öljy paistinpannussa, paista leipäkuutiot kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Voit myös puristaa päälle tuoretta valkosipulia. Nosta krutongit pannusta ja valuta talouspaperilla.
2. Sekoita paseeratut tomaatit ja liemi sopivan paksuksi keitoksi. Kuumenna, mausta suolalla ja pippurilla, ja jäähdytä keitto täysin kylmäksi.
3. Suikaloi basilika ja koristele keitto juuri ennen tarjoilua basilikalla ja paistetuilla leipäkuutioilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka