Nopea chili con carne
Tämä retroruoka on taas suosittua. Tässä on nopea muunnelma valmiiden purkkipapujen kera. Alkuperäisreseptissä käytetään kuivattuja papuja, jotka vaativat pitkän keittoajan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kahdeksalle
- 1,5 kg sika-nautajauhelihaa
- 2 keltasipulia, lohkoina
- 3 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- 1 naudanlihaliemikuutio + 1 dl vettä
- 2 prk tomaattimurskaa chilillä à 500 g
- 1 rkl chilijauhetta
- 2 laakerinlehteä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 isoa prk valkoisia papuja
Valmistusohje
1. Ruskista jauheliha erissä, laita pataan.
2. Ruskista sipuli kevyesti, lisää pataan.
3. Suolaa ja lisää muut ainekset paitsi pavut. Keitä pataa hiljalleen vähintään 1 tunti.
4. Kääntele mukaan pavut, kuumenna kiehuvaksi ja tarjoile kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan