Nokkospesto
Villiyrteistä valmistuu Marttojen ohjeella herkullinen pestokastike.
Ainekset
- 1 l nokkosenlehtiä
- vettä
- 1 dl pinjan- tai auringon-
- kukansiemeniä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 1½ dl öljyä
- ripaus suolaa
- ripaus valko -tai mustapippuria
Valmistusohje
Kiehauta nokkoset vähässä vedessä. Huuhdo lehdet kylmällä vedellä ja purista vesi pois. Hienonna jäähtyneet lehdet, siemenet ja valkosipuli monitoimikoneessa. Lisää juusto ja öljy pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa esim. keitetyn pastan tai salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan