Nokkos-ruohosipulikeitto
Mene ulos keväisenä aamupäivänä ja kerää nokkosten ensimmäiset versot. Keitosta tulee voimakkaan vihreää, suloisen hyvää ja erittäin terveellistä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 l hentoja nokkosia
- 1 nippu ruohosipulia
- 1 l vihanneslientä
- 1 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 1 maustemitta anista
- 1 maustemitta fenkolia
- suolaa ja valkopippuria
Uppomunat
- 4 munaa
- 1 rkl etikkaa
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Huuhtele nokkoset runsaassa vedessä, poista paksut varret. Ryöppää vihannesliemessä viitisen minuuttia. Kaada nokkoset lävikkööön ja säästä liemi. Silppua ryöpätyt nokkoset karkeasti, samoin ruohosipulit.
2. Sulata voi kattilassa, ripottele jauhot sekaan ja sekoita. Kaada joukkoon pikku hiljaa vihannesliemi sekoitellen. Anna keiton kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla myllystä, aniksella ja fenkolilla.
3. Lisää keittoon nokkoset ja ruohosipulit juuri ennen tarjoilua. Lämmitä keitto kuumaksi, mutta älä keitä; keitossa pitää olla kauniin kirkkaanvihreä väri. Kaada keitto lämmitetyille lautasille ja laita uppomuna jokaiseen annokseen.
4. Uppomunat: Kaada vettä matalaan, laakeaan kattilaan tai paistinpannuun. Kiehauta ja lisää suola ja etikka. Vähennä lämpöä, niin että vesi vain poreilee. Riko munat yksi kerrallaan kuppiin ja liu'uta varovasti veteen. Tarkkaile, että vesi poreilee. Heti kun valkuainen hyytyy, muna on valmis, se vie noin 3 minuuttia. Ota munat vedestä reikäkauhalla ja valuta hieman.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan