Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nokkos-ruohosipulikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mene ulos keväisenä aamupäivänä ja kerää nokkosten ensimmäiset versot. Keitosta tulee voimakkaan vihreää, suloisen hyvää ja erittäin terveellistä.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 l hentoja nokkosia
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 l vihanneslientä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 maustemitta anista
  • 1 maustemitta fenkolia
  • suolaa ja valkopippuria

Uppomunat

  • 4 munaa
  • 1 rkl etikkaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Huuhtele nokkoset runsaassa vedessä, poista paksut varret. Ryöppää vihannesliemessä viitisen minuuttia. Kaada nokkoset lävikkööön ja säästä liemi. Silppua ryöpätyt nokkoset karkeasti, samoin ruohosipulit.

2. Sulata voi kattilassa, ripottele jauhot sekaan ja sekoita. Kaada joukkoon pikku hiljaa vihannesliemi sekoitellen. Anna keiton kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla myllystä, aniksella ja fenkolilla.

3. Lisää keittoon nokkoset ja ruohosipulit juuri ennen tarjoilua. Lämmitä keitto kuumaksi, mutta älä keitä; keitossa pitää olla kauniin kirkkaanvihreä väri. Kaada keitto lämmitetyille lautasille ja laita uppomuna jokaiseen annokseen.

4. Uppomunat: Kaada vettä matalaan, laakeaan kattilaan tai paistinpannuun. Kiehauta ja lisää suola ja etikka. Vähennä lämpöä, niin että vesi vain poreilee. Riko munat yksi kerrallaan kuppiin ja liu'uta varovasti veteen. Tarkkaile, että vesi poreilee. Heti kun valkuainen hyytyy, muna on valmis, se vie noin 3 minuuttia. Ota munat vedestä reikäkauhalla ja valuta hieman.

Lisää aiheesta:

Pienet kananpoikahyytelötHovimestarin nokkoskeittoLammasta vihannessosekeitossaNokkoskeitto uppomunien kanssaVihanneskeitto mannaryyniklimppien kanssaKanahyytelö
NokkoskeittoKeitotKevytKasvisruokaKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Nokkoskeitto
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Hovimestarin nokkoskeitto

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Nokkoskeitto munan kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Nokkoskeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Nokkoskeitto uppomunien kanssa

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Nokkos-ruohosipulikeitto