Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nokkos-pinaattikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 225 g savustettua taimenta tai lohta ohuina siivuina
  • 1 l nokkosia ilmavasti pakattuna
  • 1 l pinaatinlehtiä ilmavasti pakattuna
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl kanalientä, joko tuoretta tai kanaliemikuutiosta valmistettua
  • 0,5 rkl suolahiutaleita
  • 1 tl hienonnettua rosmariinia
  • ¼ tl hienoksi raastettua muskottipähkinää

Valmistusohje

Pese ja poista varret nokkosten lehdistä ja pinaatinlehdistä. Kaada lehdet keskikokoiseen kattilaan ja lisää kanaliemi sekä kerma. Anna keiton kuumeta kiehuvaksi kohtalaisella lämmöllä ja keitä sitten hiljalleen noin 10 minuuttia. Kun nokkosen ja pinaatin lehdet ovat täysin pehmeät ja nokkosen polttiaiskarvoja ei enää tunnu, kaada keitto esim. tehosekoittimeen ja soseuta se tasaiseksi. Kaada takaisin kattilaan ja lämmitä uudelleen matalalla lämmöllä. Lisää suolaa maun mukaan. Kaada tarjoiluastioihin ja ripottele päälle muskottia ja rosmariinia. Irrota kalasta nahka ja nypi ruodot. Paloittele kala helposti syötäviksi annospaloiksi ja asettele kauniisti keiton päälle. Viimeistele annokset pienellä määrällä jukurttia ja tarjoa heti.

Nokkonen ja pinaatti ovat terveellisiä ja täyteläisen makuisia kasviksia. Nokkosia ei kuitenkaan usein käytetä ruuanvalmistuksessa. Jos puutarhassasi on nokkosia, tämä on erinomainen tapa päästä niistä eroon. Parhaan maun antavat nuoret nokkoset. Muista käyttää hansikkaita! Voit myös halutessasi valmistaa keiton ainoastaan pinaatista.

Lisää aiheesta:

MetsäsieniviillokkiBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraLammasta vihannessosekeitossaNokkoskeittoPaneroidut kalafileet nokkosten keraKylmä avokadokeitto ja valkosipuliranskankerma
PinaattikeittoKananmunatonAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pinaattikeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nokkos-pinaattikeitto

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Frikadelli-pinaattikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Perunainen pinaattikeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vihreää soppaa ja lisukkeita