Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nokisilakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 16 keskikokoista, tuoretta silakkaa
  • ½-1 dl karkeaa suolaa

Yrttivoi

  • 120g voita
  • 3/4 dl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Yrttivoi: Sekoita tilli ja pehmeä voi kauniin vihreäksi yrttivoiksi ja nosta kylmään.

2. Perkaa silakat, mutta jätä pää ja selkäruoto paikoilleen. Huuhtele silakat ja kääntele suolassa.

3. Kuumenna paistinpannu tai grillipannu niin kuumaksi, että pannulle pudotetut suolarakeet hypähtelevät. Nosta silakat pannulle ja paista 2 minuuttia molemmilta puolilta niin, että silakoita tulee "nokisia".

Lisää aiheesta:

Silakkaa munamarinadissaPaneeratut silakatRapusilakat puikulaperunoiden keraNokiset grillisilakatRydbergin pihvi-pyttisHiilisilakat
SilakkaaKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tähän ruotsalaisklassikkoon on perinteisesti käytetty suolasilakoita, jotka oli tapana paistaa paljaalla, kuumalla liedellä. Nykyisin suolasilakoiden suosio on hiipumassa, eivätkä nykyajan liedet ole yhtä kuumia kuin edeltäjänsä. Nykyaikaistettu versio syntyy tuoreista silakoista ja karkeasta suolasta valurautapannulla. Tarjoa lisänä yrttivoita ja keitettyjä uusia perunoita.

Tuoreimmat aiheesta

Silakkaa
  • 4.8.10:55
    Maustesilakka

    Silakka-boquerones

  • 4.8.10:51
    Savustettu kala

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 09.12.202413:05
    Jouluruoka

    Valkosipulisilakat, sinappisilakat ja ranskalainen sinappisilli

  • 05.10.201707:24
    Friteerattu kala

    Silakkatempura & piimädressing

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Etikkasilakkaa näkkileivällä