Nokisilakat
Tähän ruotsalaisklassikkoon on perinteisesti käytetty suolasilakoita, jotka oli tapana paistaa paljaalla, kuumalla liedellä. Nykyisin suolasilakoiden suosio on hiipumassa, eivätkä nykyajan liedet ole yhtä kuumia kuin edeltäjänsä. Nykyaikaistettu versio syntyy tuoreista silakoista ja karkeasta suolasta valurautapannulla. Tarjoa lisänä yrttivoita ja keitettyjä uusia perunoita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 16 keskikokoista, tuoretta silakkaa
- ½-1 dl karkeaa suolaa
Yrttivoi
- 120g voita
- 3/4 dl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Yrttivoi: Sekoita tilli ja pehmeä voi kauniin vihreäksi yrttivoiksi ja nosta kylmään.
2. Perkaa silakat, mutta jätä pää ja selkäruoto paikoilleen. Huuhtele silakat ja kääntele suolassa.
3. Kuumenna paistinpannu tai grillipannu niin kuumaksi, että pannulle pudotetut suolarakeet hypähtelevät. Nosta silakat pannulle ja paista 2 minuuttia molemmilta puolilta niin, että silakoita tulee "nokisia".
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan