Noidansormet vihreällä muusilla
Halloween-lastenkutsuilla sopii tarjoilla tätä kauheaa ruokaa – noidansormien kera tarjoillaan vihreää perunamuusia ja rikkaruohoja. Huuu!
Neljälle
- 20 prinssinnakkia
- 20 kaltattua ja halkaistua mantelia
- 4 kanankoipea
- grillimaustetta
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 20 g voita
- 3 ½ dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- halutessasi, jauhettua muskottipähkinää
- vihreää elintarvikeväriä
- persiljaa (rikkaruohoiksi)
Valmistusohje
1. Luut: Leikkaa kanankoivista nahat ja paina luu esiin. Mausta grillimausteella ja paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes paloista tihkuva neste on kirkasta.
2. Perunamuusi: Keitä perunat pehmeiksi. Muussaa sähkövatkaimen avulla. Lisää voi. Kuumenna maito kiehuvaksi, kaada se perunoiden päälle ja vatkaa nopeasti ilmavaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella muskottia. Värjää vihreällä elintarvikevärillä haluamaasi sävyyn.
3. Noidansormet: Leikkaa nakkeihin muutamia viiltoja, jotka esittävät ihon poimuja. Paina ”sormien” päihin mantelit kynsiksi, paista nakit.
4. Asettele annokset lämpimille lautasille. Nokare muusia, luunpala ja ”käsi” noidansormista. Koristele rikkaruohoilla (persiljalla).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto