Noidansormet vihreällä muusilla
Halloween-lastenkutsuilla sopii tarjoilla tätä kauheaa ruokaa – noidansormien kera tarjoillaan vihreää perunamuusia ja rikkaruohoja. Huuu!
Neljälle
- 20 prinssinnakkia
- 20 kaltattua ja halkaistua mantelia
- 4 kanankoipea
- grillimaustetta
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 20 g voita
- 3 ½ dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- halutessasi, jauhettua muskottipähkinää
- vihreää elintarvikeväriä
- persiljaa (rikkaruohoiksi)
Valmistusohje
1. Luut: Leikkaa kanankoivista nahat ja paina luu esiin. Mausta grillimausteella ja paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes paloista tihkuva neste on kirkasta.
2. Perunamuusi: Keitä perunat pehmeiksi. Muussaa sähkövatkaimen avulla. Lisää voi. Kuumenna maito kiehuvaksi, kaada se perunoiden päälle ja vatkaa nopeasti ilmavaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella muskottia. Värjää vihreällä elintarvikevärillä haluamaasi sävyyn.
3. Noidansormet: Leikkaa nakkeihin muutamia viiltoja, jotka esittävät ihon poimuja. Paina ”sormien” päihin mantelit kynsiksi, paista nakit.
4. Asettele annokset lämpimille lautasille. Nokare muusia, luunpala ja ”käsi” noidansormista. Koristele rikkaruohoilla (persiljalla).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti