Nizzansalaatti
Julkaistu
Jos ajattelet kevyesti, käytät tonnikalaa vedessä, mutta salaatista tulee kieltämättä parempaa, jos käytät valutettua tonnikalaa öljyssä.
Neljälle
- 1 pieni prk tonnikalaa
- 4 tomaattia lohkoina
- 4 keitettyä, viipaloitua perunaa
- muutama kylmä, keitetty vihreä papu
- 1 nippu retiisejä viipaleina
- 20 oliivia
- 10 sardellifileetä, karkeasti hienonnettuina
- 1 pieni purjo, viipaleina
- 1 paprika, suikaleina
- ½-1 dl vinaigrettea
- halutessasi, ½ valkosipulinkynsi
- suolaa, pippuria
Koristeluun
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Sekoita varovaisesti salaatin ainekset sekä vinaigrette, jonka mielellään maustat valkosipulilla. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Lohko kananmunat ja koristele salaatti niillä. Ripottele päälle ruohosipulia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan