Nisuneliöt
Nämä ovat mainionmakuisia pieniä pullaneliöitä, jotka on täytetty omenalla ja rusinoilla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Yksi annos
- 5 dl maitoa
- 150 g voisulaa
- 50 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 14-15 dl vehnäjauhoa
- 1 muna voiteluun
Täyte
- 50 g voita
- 2 hapanta omenaa
- kuorittuna ja viipaleina
- 2 dl rusinoita
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
1. Sekoita maito ja voisula kuumana, odota että seos on kädenlämpöistä ja liuota hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon ensin sokeri ja lopuksi jauho ja alusta joustavaksi taikinaksi. Anna nousta 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla. Jaa se kahtia ja kauli kahdeksi noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Nosta toinen levy leivinpaperilla peitetylle pellille. Levitä sille voi.
3. Levitä voin päälle omenaviipaleet ja rusinat, sirota niiden päälle sokeria. Nosta toinen levy edellisen päälle ja painele kiinni reunoilta ympäriinsä. Penslaa kansilevy vispatulla munalla ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kerrospulla sopivankokoisiksi ruuduiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje