Nisuneliöt
Nämä ovat mainionmakuisia pieniä pullaneliöitä, jotka on täytetty omenalla ja rusinoilla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Yksi annos
- 5 dl maitoa
- 150 g voisulaa
- 50 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 14-15 dl vehnäjauhoa
- 1 muna voiteluun
Täyte
- 50 g voita
- 2 hapanta omenaa
- kuorittuna ja viipaleina
- 2 dl rusinoita
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
1. Sekoita maito ja voisula kuumana, odota että seos on kädenlämpöistä ja liuota hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon ensin sokeri ja lopuksi jauho ja alusta joustavaksi taikinaksi. Anna nousta 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla. Jaa se kahtia ja kauli kahdeksi noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Nosta toinen levy leivinpaperilla peitetylle pellille. Levitä sille voi.
3. Levitä voin päälle omenaviipaleet ja rusinat, sirota niiden päälle sokeria. Nosta toinen levy edellisen päälle ja painele kiinni reunoilta ympäriinsä. Penslaa kansilevy vispatulla munalla ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kerrospulla sopivankokoisiksi ruuduiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Piparijäätelö