Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nisuneliöt

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä ovat mainionmakuisia pieniä pullaneliöitä, jotka on täytetty omenalla ja rusinoilla.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Yksi annos

  • 5 dl maitoa
  • 150 g voisulaa
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 14-15 dl vehnäjauhoa
  • 1 muna voiteluun

Täyte

  • 50 g voita
  • 2 hapanta omenaa
  • kuorittuna ja viipaleina
  • 2 dl rusinoita
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

1. Sekoita maito ja voisula kuumana, odota että seos on kädenlämpöistä ja liuota hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon ensin sokeri ja lopuksi jauho ja alusta joustavaksi taikinaksi. Anna nousta 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla. Jaa se kahtia ja kauli kahdeksi noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Nosta toinen levy leivinpaperilla peitetylle pellille. Levitä sille voi.

3. Levitä voin päälle omenaviipaleet ja rusinat, sirota niiden päälle sokeria. Nosta toinen levy edellisen päälle ja painele kiinni reunoilta ympäriinsä. Penslaa kansilevy vispatulla munalla ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kerrospulla sopivankokoisiksi ruuduiksi.

Lisää aiheesta:

KahvikranssiMustikkapullat kuorrutteellaSuloiset reikäkakutVähäsokeriset pullatRuiskakkuset rusinoiden keraTäytetyt sahramipullat
PullatMakeat leivonnaisetKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku