Mainos
Mainos
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Jos ei halua tai ehdi tehdä pullataikinaa alusta loppuun itse, voi käyttää pakastettua pullataikinaa. Pullat voi myös ostaa valmiiksi leivottuina ja paistaa niitä pakkasesta tarvittaessa. Nykyään kaupoissa on saatavilla jopa ihan valmiita, kypsäpakastettuja pullia, jotka vain sulatetaan mikrossa.

Noin 15 kpl melko isoja

  • ½ l annos itse tehtyä pullataikinaa tai 1½ paketti Myllyn Paras Pullataikinaa (1½ kg)

Valmistusohje

Leivottaessa pakastealtaan pullataikinasta on tärkeintä sulattaa sitä riittävän kauan, jotta hiiva alkaa toimia.

Vaivaa kohotetusta taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pieniä pullia tonttujen päiksi, hieman isompia vatsoiksi ja ihan pieniä pullia käsiksi ja jaloiksi. Nipistele osat yhteen.

Voit myös leipoa tonttujen kädet ja jalat nauhoista taitellen, yhdistä tonttujen muodot kohdalleen.

Kohota Nisset ja Nasset kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa liinan alla. Paina kohonneisiin pulliin syvälle sormilla rusinoita tms. silmiksi ja napeiksi. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.

Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.