Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nils Emilin perunaletut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 10 keskikokoista perunaa
  • 2 munaa
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • 8 viipaletta suolasivua
  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta perunat. Sekoita raaste munien, vehnäjauhon ja veden kanssa, lisää suola. Paista siansivu rapeaksi nopeasti oikein kuumalla pannulla. Pidä lämpimänä.

2. Alenna pannun lämpö kohtalaiseksi. Nosta pannulle perunaseosta ja painele sitä vähän litteämmäksi. Paista läskinrasvan ja voin seoksessa, kunnes lettujen reunat tulevat rapeiksi. Käännä lettu varovasti leveällä paistinlastalla ja paista toinen puoli. Sekoittele sillä välin kulhossa olevaa perunaseosta, ettei neste erotu pohjalle.

3. Tarjoile jokainen lettu heti paistamisen jälkeen rapean läskin ja raikkaan puolukkasurvoksen kanssa.

Lisää aiheesta:

Taikinakannella peitetty lihaliemi-kasvisruukkuSuutarinlaatikkoSaaristolaispyörykätLehtipihvi, keltuainen ja piparjuuriraastePossuohukaisetPikkuletut
Suolaiset letutVälipalatPääruoatLiharuoka

Raggmunk on ruotsalainen perinteinen kotiruoka, jota ei ole Suomen ruokaperinteessä. Raggmunk tehdään raastetusta raaasta perunasta, joka paistetaan litteiksi letuiksi. Raggmunkin perinteinen mitta on kuulemma se, kun teet ympyrän painamalla yhteen kummankin käden etusormet ja peukalot.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut
  • 26.05.202013:12
    Klassikkoreseptit

    Veriletut ja puolukkasalsa – Henri Alénin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Perunaohukaiset paistetun pekonin ja puolukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sipuli-mätiohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Rapea raakaperunaohukainen muikunmädin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ohukaisia katkaravuilla hollandaisekastikkeessa