Nils Emilin perunaletut
Raggmunk on ruotsalainen perinteinen kotiruoka, jota ei ole Suomen ruokaperinteessä. Raggmunk tehdään raastetusta raaasta perunasta, joka paistetaan litteiksi letuiksi. Raggmunkin perinteinen mitta on kuulemma se, kun teet ympyrän painamalla yhteen kummankin käden etusormet ja peukalot.
Neljälle
- 10 keskikokoista perunaa
- 2 munaa
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 1 dl vettä
- 1 tl suolaa
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- 8 viipaletta suolasivua
- puolukkasurvosta
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta perunat. Sekoita raaste munien, vehnäjauhon ja veden kanssa, lisää suola. Paista siansivu rapeaksi nopeasti oikein kuumalla pannulla. Pidä lämpimänä.
2. Alenna pannun lämpö kohtalaiseksi. Nosta pannulle perunaseosta ja painele sitä vähän litteämmäksi. Paista läskinrasvan ja voin seoksessa, kunnes lettujen reunat tulevat rapeiksi. Käännä lettu varovasti leveällä paistinlastalla ja paista toinen puoli. Sekoittele sillä välin kulhossa olevaa perunaseosta, ettei neste erotu pohjalle.
3. Tarjoile jokainen lettu heti paistamisen jälkeen rapean läskin ja raikkaan puolukkasurvoksen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa