Nieriää heravoin ja valkoviinin kera

Heravoi ja valkoviini antavat nieriälle maukkautta. Tarjoile uusien perunoiden tai perunamuusin kera.

Neljälle

  • 4 nieriäfileetä
  • vehnäjauhoja paneeraukseen
  • 1 iso keltasipuli
  • 1 iso nippu ruohosipulia
  • voita paistamiseen
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl heravoita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

1. Mausta kalat suolalla ja rouhitulla valkopippurilla ja kääntele ne vehnäjauhoissa. Hienonna sipuli ja ruohosipuli sekoittamatta niitä. Paista nieriät keskilämmöllä ruskistuneessa voissa 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Laita kalat sivuun, mutta pidä ne lämpiminä.

2. Tee kastike: Ruskista sipuli kevyesti voissa. Kaada päälle viini, lisää heravoi ja anna kastikkeen kiehua kokoon hieman. Lisää kerma ja maito, anna kastikkeen jälleen kiehua kokoon. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Lisää paljon ruohosipulia juuri ennen tarjoilua.

3. Asettele nieriät lämpimille lautasille ja kaada kastike päälle. Perunat tarjoilet erillisestä kulhosta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!