Nieriää heravoin ja valkoviinin kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5663530/landscape16_9/515/290/c44494b76fcd4b680f885e3a6f51b2e1/MW/899548-383.jpg)
Heravoi ja valkoviini antavat nieriälle maukkautta. Tarjoile uusien perunoiden tai perunamuusin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 nieriäfileetä
- vehnäjauhoja paneeraukseen
- 1 iso keltasipuli
- 1 iso nippu ruohosipulia
- voita paistamiseen
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 dl heravoita
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
1. Mausta kalat suolalla ja rouhitulla valkopippurilla ja kääntele ne vehnäjauhoissa. Hienonna sipuli ja ruohosipuli sekoittamatta niitä. Paista nieriät keskilämmöllä ruskistuneessa voissa 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Laita kalat sivuun, mutta pidä ne lämpiminä.
2. Tee kastike: Ruskista sipuli kevyesti voissa. Kaada päälle viini, lisää heravoi ja anna kastikkeen kiehua kokoon hieman. Lisää kerma ja maito, anna kastikkeen jälleen kiehua kokoon. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Lisää paljon ruohosipulia juuri ennen tarjoilua.
3. Asettele nieriät lämpimille lautasille ja kaada kastike päälle. Perunat tarjoilet erillisestä kulhosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka