Nieriä ja perunamykyt
Nieriä viihtyy kylmissä vesissä ja maistuu hyvältä kokonaisena paistettuna, pannussa tai uunissa, keitettynä, grillattuna, savustettuna ja graavattuna. Tässä tarjoilemme sen pienten, täytettyjen perunamykyjen kera, mutta keitetyt perunatkin ovat maukas lisuke.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 perattua nieriää, n. 800 g
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ sitruunan mehu
- 1 keltasipuli, viipaloituna
- suolaa, pippuria
Perunamykyt
- 6 keskikokoista, raakaa perunaa
- 4 keskikokoista, keitettyä perunaa
- ½ tl suolaa
- 1 dl ohrajauhoja
- vehnäjauhoja
- 4-5 aurinkokuivattua tomaattia
- 8-10 mustaa oliivia
- 1 keltasipuli
Tarjoiluun
- kirkastettua voita
- sitruunaa
Valmistusohje
1. Raasta raaka peruna hienoksi. Muussaa keitetyt perunat. Sekoita perunat sekä suola, ohrajauhot ja niin paljon vehnäjauhoja, että saat kiinteän taikinan, kuten pastataikinan. Työstä taikina kokoon nopeasti.
2. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja sipuli.
3. Keitä vettä suuressa padassa, lisää 1 tl suolaa per litra vettä. Muotoile perunataikinasta golfpallon kokoisia mykyjä vedessä kastelluin käsin. Tee mykyihin kuoppa ja täytä lusikallisella täytettä, nypi mykyt kiinni. Laita ne veteen ja keitä n. 1 tunti, koosta riippuen.
4. Paista sillä aikaa kala. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita nieriät neljälle suurelle voidellulle folioarkille. Täytä ne sipulilla. Purista päälle hieman sitruunamehua, norota päälle oliiviöljyä. Suolaa ja pippuroi. Kääri paketit kokoon ja laita uuniin 20-30 minuutiksi.
5. Anna jokaisen ruokailijan avata oma foliopakettinsa pöydässä. Tarjoile mykyjen, sitruunan ja kirkastetun voin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta