Nieriä ja perunamykyt

Nieriä viihtyy kylmissä vesissä ja maistuu hyvältä kokonaisena paistettuna, pannussa tai uunissa, keitettynä, grillattuna, savustettuna ja graavattuna. Tässä tarjoilemme sen pienten, täytettyjen perunamykyjen kera, mutta keitetyt perunatkin ovat maukas lisuke.

Neljälle

  • 4 perattua nieriää, n. 800 g
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 keltasipuli, viipaloituna
  • suolaa, pippuria

Perunamykyt

  • 6 keskikokoista, raakaa perunaa
  • 4 keskikokoista, keitettyä perunaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl ohrajauhoja
  • vehnäjauhoja
  • 4-5 aurinkokuivattua tomaattia
  • 8-10 mustaa oliivia
  • 1 keltasipuli

Tarjoiluun

  • kirkastettua voita
  • sitruunaa

Valmistusohje

1. Raasta raaka peruna hienoksi. Muussaa keitetyt perunat. Sekoita perunat sekä suola, ohrajauhot ja niin paljon vehnäjauhoja, että saat kiinteän taikinan, kuten pastataikinan. Työstä taikina kokoon nopeasti.

2. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja sipuli.

3. Keitä vettä suuressa padassa, lisää 1 tl suolaa per litra vettä. Muotoile perunataikinasta golfpallon kokoisia mykyjä vedessä kastelluin käsin. Tee mykyihin kuoppa ja täytä lusikallisella täytettä, nypi mykyt kiinni. Laita ne veteen ja keitä n. 1 tunti, koosta riippuen.

4. Paista sillä aikaa kala. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita nieriät neljälle suurelle voidellulle folioarkille. Täytä ne sipulilla. Purista päälle hieman sitruunamehua, norota päälle oliiviöljyä. Suolaa ja pippuroi. Kääri paketit kokoon ja laita uuniin 20-30 minuutiksi.

5. Anna jokaisen ruokailijan avata oma foliopakettinsa pöydässä. Tarjoile mykyjen, sitruunan ja kirkastetun voin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat