Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nieriä ja perunamykyt

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 4 perattua nieriää, n. 800 g
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 keltasipuli, viipaloituna
  • suolaa, pippuria

Perunamykyt

  • 6 keskikokoista, raakaa perunaa
  • 4 keskikokoista, keitettyä perunaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl ohrajauhoja
  • vehnäjauhoja
  • 4-5 aurinkokuivattua tomaattia
  • 8-10 mustaa oliivia
  • 1 keltasipuli

Tarjoiluun

  • kirkastettua voita
  • sitruunaa

Valmistusohje

1. Raasta raaka peruna hienoksi. Muussaa keitetyt perunat. Sekoita perunat sekä suola, ohrajauhot ja niin paljon vehnäjauhoja, että saat kiinteän taikinan, kuten pastataikinan. Työstä taikina kokoon nopeasti.

2. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja sipuli.

3. Keitä vettä suuressa padassa, lisää 1 tl suolaa per litra vettä. Muotoile perunataikinasta golfpallon kokoisia mykyjä vedessä kastelluin käsin. Tee mykyihin kuoppa ja täytä lusikallisella täytettä, nypi mykyt kiinni. Laita ne veteen ja keitä n. 1 tunti, koosta riippuen.

4. Paista sillä aikaa kala. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita nieriät neljälle suurelle voidellulle folioarkille. Täytä ne sipulilla. Purista päälle hieman sitruunamehua, norota päälle oliiviöljyä. Suolaa ja pippuroi. Kääri paketit kokoon ja laita uuniin 20-30 minuutiksi.

Nieriä viihtyy kylmissä vesissä ja maistuu hyvältä kokonaisena paistettuna, pannussa tai uunissa, keitettynä, grillattuna, savustettuna ja graavattuna. Tässä tarjoilemme sen pienten, täytettyjen perunamykyjen kera, mutta keitetyt perunatkin ovat maukas lisuke.

5. Anna jokaisen ruokailijan avata oma foliopakettinsa pöydässä. Tarjoile mykyjen, sitruunan ja kirkastetun voin kanssa.

Lisää aiheesta:

Täytetty kalkkunaPortugalin bacalhauUunilammascurryCassoulet valkoisilla pavuillaVahva häränliha-papupataKanarialaiset perunat mojon kera
UunikalaKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Saviruukkusilli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Suolakuoressa paistettu kuha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Uuniseiti ja kasvistempura