Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nekkunamut ja kolakarkit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • Noin 50 kpl

Nekkunamut

  • 2 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl siirappia
  • 1 rkl voita
  • ½ dl rouhittua mantelia

Kolakarkit

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl siirappia
  • 2 rkl kaakaota

Valmistusohje

1. Nekkunamut: Sekoita kasarissa kuohukerma, sokeri ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna pulpahdella hiljalleen noin 40 minuuttia sekoitellen silloin tällöin. Tee kuulakoe: tipauta lusikalla tilkka seosta kylmään veteen kuppiin. Jos seos hyytyy ja voit muotoilla sormilla siitä kuulan, se on valmista. Jos seos sen sijaan leviää veteen, sitä pitää keittää vielä lisää. Kun seos on valmista, sekoita siihen voi ja mantelirouhe. Kaada pieniin paperivuokiin ja anna hyytyä.

2. Kolakarkit: Sekoita kerma, sokeri, siirappi ja kaakao keskenään kasarissa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen välillä hämmentäen noin 30 minuuttia, tai kun kuulakoe onnistuu. Kaada seos voidellulle uunipellille tai leivinpaperille. Anna lähes hyytyä ja leikkaa neliöiksi, jätä vielä kovettumaan. Kääri valmiit kolaneliöt sellofaanipaloihin, etteivät ne tartu toisiinsa.

Lisää aiheesta:

Maustetut suklaatryffelitPerinteiset nekutWernerin nekku ja toffeeVahakakkutoffeetTuulihatutMaitosuklaabunet
MakeisetKananmunatonGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Ruotsalaisesta joulun makeispöydästä ei puutu koskaan kotitekoinen knäck eikä liioin kola. Knäck on samanlaista kovaa sokerimassaa kuin meidän nekkumme. Kola taas on pehmeämpää ja muistuttaa tummaa suklaatoffeeta. Namia kummatkin!

Tuoreimmat aiheesta

Makeiset
  • 09.12.201506:58
    Päivän resepti

    Hellapoliisin kermanekut

  • 18.02.201300:00
    Suklaakonvehdit

    Karppaajan suklaakonvehdit

  • 27.02.201408:28
    Sami Granroth

    Karpalo-valkosuklaafudge

  • 14.10.201513:33
    Suklaakonvehdit

    Jaakko Halmetojan raakasuklaa

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Rocky Road suklaaherkku