Naudanpihvi kukkakaalimuusin ja pinaatin kera
Suurin pudottaja -valmentaja Bob Harper neuvoo illallisten nyrkkisäännöksi: mitä vähemmän hiilihydraatteja, sitä parempi. Illallinen pitäisi syödä vähintään kolme tuntia ennen nukkumaanmenoa. Tässä illallisessa on runsaasti proteiinia ja kuitua!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
AINEKSET
- suihkutettavaa oliiviöljyä
- 115 g naudan fileetä 2,5 cm paksuna pihvinä
- mustapippuria myllystä
- 3,6 dl pilkottua kukkakaalia
- ½ valkosipulin kynsi
- 1,2 dl vähäsuolaista kasvislientä
- 2 teelusikallista parmesaaniraastetta
- ¼ teelusikallista kuivattua timjamia
- 4,8 dl pinaattia
Valmistusohje
OHJEET:
1. Suihkuta keskikokoiselle paistinpannulle tai vokkipannulle oliiviöljyä ja kuumenna keskilämmöllä.
2. Mausta liha mustapippurilla. Ruskista ainakin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta sivuun lepäämään.
3. Pane kukkakaali pieneen kattilaan liemen kanssa ja keitä kannen alla 5–7 minuuttia, kunnes kukkakaali tuntuu pehmeältä haarukalla pistettäessä.
4. Nosta kukkakaali monitoimikoneeseen. Säästä liemi. Lisää valkosipuli ja aja kukkakaali tasaiseksi. Lisää lientä, kunnes haluttu koostumus on saavutettu. Sekoita joukkoon parmesaani ja timjami. Seoksen tulisi vastata paksuudeltaan perunamuusia.
5. Kuumenna erillisellä pannulla 2 ruokalusikallista yli jäänyttä lientä keskilämmöllä. Lisää pinaatti, peitä kannella ja keitä keskilämmöllä 1–2 minuuttia, kunnes pinaatti on pehmennyt.
6. Asettele pinaatti ja kukkakaalimuusi lautaselle pihvin
kera.
RAVINTOSISÄLTÖ:
341 kilokaloria, 27 g proteiinia, 10 hiilihydraatteja, 21 g rasvaa
Resepti on Bob Harperin kirjasta Suurin pudottaja - laihtumisen säännöt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan