Naudanpaisti juuressoseessa
Koko ateria - liha, perunat ja vihannekset - valmistuu samassa padassa. Käytännöllistä ja taloudellista!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 800 g naudanrintaa tai etuselkää
- 6 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 laakerinlehti
- 2 sipulia
- 700 g kuorittuja perunoita
- 5 kuorittua porkkanaa
- 1 rkl voita
- ½ tl valkopippuria
Valmistusohje
1. Pane liha isoon pataan. Lisää vesi ja anna kiehahtaa. Poista vaahto. Lisää suola ja laakerinlehti. Hauduta lihaa kannen alla noin 2 tuntia.
2. Viipaloi sipuli, porkkanat ja perunat. Lisää pataan ja hauduta vielä noin 30 minuuttia.
3. Nosta liha pois padasta ja leikkaa se viipaleiksi. Pidä viipaleet lämpimänä. Ota talteen pieni määrä keitinlientä. Soseuta vihannekset perunanuijalla.
4. Mausta sose voilla ja pippurilla. Lisää soseeseen keitinlientä, kunnes se on sopivan paksua. Nosta lihaviipaleet soseen joukkoon. Tarjoa liemi kastikkeena eri astiasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan