Naudanlihaa ja nuudeleita
Vielä vähän aikaa sitten limetti, makea chilikastike ja tuore korianteri olivat harvinaisuuksia meidän leveysasteillamme. Nyt niitä löytää lähes jokaisesta keittiöstä. Tässä nopeasti valmistuvassa pastaruoassa maistuvat Aasian maut.
- Ruokavalio: Laktoositon
4 annosta
- 400 g nuudeleita
- 300 g naudanpaistia lehtipihveinä
- 1 nippu tuoretta korianteria
- 1 oranssi paprika
- 1 punasipuli
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 1 limetin mehu
- 1 dl makeaa chilikastiketta
- suolaa ja pippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Keitä nuudelit runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois. Paahda seesaminsiemeniä paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes ne ovat kullanruskeita.
2. Suikaloi liha, paloittele paprika ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Hienonna korianteri. Kuumenna iso paistinpannu ja kuullota paprikaa ja sipulia oliiviöljyssä. Mausta chilikastikkeella. Nosta vihannekset sivuun.
3. Kypsennä lihat nopeasti kuumalla pannulla ja mausta limettimehulla. Sekoita keskenään lihasuikaleet, kasvikset, nuudelit ja hienonnettu korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle paahdetut seesaminsiemenet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta