Naudanlihaa ja nuudeleita

Vielä vähän aikaa sitten limetti, makea chilikastike ja tuore korianteri olivat harvinaisuuksia meidän leveysasteillamme. Nyt niitä löytää lähes jokaisesta keittiöstä. Tässä nopeasti valmistuvassa pastaruoassa maistuvat Aasian maut.

4 annosta

  • 400 g nuudeleita
  • 300 g naudanpaistia lehtipihveinä
  • 1 nippu tuoretta korianteria
  • 1 oranssi paprika
  • 1 punasipuli
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 limetin mehu
  • 1 dl makeaa chilikastiketta
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Keitä nuudelit runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois. Paahda seesaminsiemeniä paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes ne ovat kullanruskeita.

2. Suikaloi liha, paloittele paprika ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Hienonna korianteri. Kuumenna iso paistinpannu ja kuullota paprikaa ja sipulia oliiviöljyssä. Mausta chilikastikkeella. Nosta vihannekset sivuun.

3. Kypsennä lihat nopeasti kuumalla pannulla ja mausta limettimehulla. Sekoita keskenään lihasuikaleet, kasvikset, nuudelit ja hienonnettu korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle paahdetut seesaminsiemenet.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.