Naudanliha-carpaccio granaattiomenan siementen kera
Ajattele tätä ruokaa italialaisena sushina ilman wasabia!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 hengelle
- 340 g mureaa naudan kokolihaa
- 1 nippu rucolaa
- neitsytoliiviöljyä
- suolaa ja rouhittua mustapippuria
- grana-padano- tai parmesaanijuuston lastuja
- 1 kupillinen granaattiomenan siemeniä
- 1 sitruunan mehu
Valmistusohje
Raaka naudanliha ei ehkä ole kaikkien suosikki, mutta kannattaa olla ennakkoluuloton. Lihan rakenne yhdistettynä rucolan ja grana-padano -juuston makuun tekee tästä oivan alkuruoan.
- Paketoi liha muoviin ja laita se pakastimeen kymmeneksi minuutiksi. Tämä tekee lihan leikkaamisen helpommaksi.
- Leikkaa liha n. 8 mm:n levyisiksi viipaleiksi. Nuiji viipaleet kahden muovin välissä mahdollisimman ohuiksi.
- Ota lihat pois muovista ja aseta isolle lautaselle. Lisää muutamia rucolan lehtiä, suolaa, pippuria, grana-padano- tai parmesaanijuuston lastuja, raa'an lihan päälle. Pirskottele vielä päälle oliiviöljyä.
- Lisää annoksen päälle runsaasti granaattiomenan siemeniä sekä puristettua sitruunanmehua juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka