Mysli
Itsetehdystä myslistä tulee oman maun mukainen. Kokeile erilaisia hiutaleita, pähkinöitä, siemeniä sekä kuivattuja marjoja ja hedelmiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 5–6 annosta
- 6 dl kaurahiutaleita
- 1,5 dl pekaanipähkinöitä
- 2 dl manteleita
- 1 dl rusinoita
- 1 dl kuivattuja karpaloita
- 1,5 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl fariinisokeria tai ruokosokeria
- 1,5 dl vaahterasiirappia
- 2 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 rkl vaniljaesanssia tai aitoa vaniljasokeria
- ¾ dl öljyä
Valmistusohje
Sekoita suuressa kulhossa kaurahiutaleet, pekaanipähkinät, mantelit, rusinat, kuivatut karpalot ja auringonkukansiemenet. Sekoita toisessa kulhossa sokeri, vaahterasiirappi, kaneli, kardemumma, vaniljaesanssi tai -sokeri ja öljy.
Sekoita kulhojen sisällöt keskenään. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja kaada myslisekoitus paperin päälle. Paista mysliä 150 asteessa 30–40 minuuttia.
Säilytä mysliä ilmatiiviissä astiassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan