Mainos
Mainos

Itsetehdystä myslistä tulee oman maun mukainen. Kokeile erilaisia hiutaleita, pähkinöitä, siemeniä sekä kuivattuja marjoja ja hedelmiä.

Ainekset

  • 5–6 annosta
  • 6 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl pekaanipähkinöitä
  • 2 dl manteleita
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 1,5 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl fariinisokeria tai ruokosokeria
  • 1,5 dl vaahterasiirappia
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 rkl vaniljaesanssia tai aitoa vaniljasokeria
  • ¾ dl öljyä

Valmistusohje

Sekoita suuressa kulhossa kaurahiutaleet, pekaanipähkinät, mantelit, rusinat, kuivatut karpalot ja auringonkukansiemenet. Sekoita toisessa kulhossa sokeri, vaahterasiirappi, kaneli, kardemumma, vaniljaesanssi tai -sokeri ja öljy.

Sekoita kulhojen sisällöt keskenään. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja kaada myslisekoitus paperin päälle. Paista mysliä 150 asteessa 30–40 minuuttia.

Säilytä mysliä ilmatiiviissä astiassa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.