Mustikoilla koristeltu kermainen vaahto

Tämä jälkiruoka on joustava, sillä siihen voi lisätä oman maun mukaisen hedelmäyhdistelmän.

4 hengelle

  • 6 isoa munan keltuaista
  • 6 rkl sokeria
  • 0,9 dl Vin Santoa tai Marsala-viiniä
  • 2,5 dl 35% kermaa
  • 1,2 dl tuoreita mustikoita

Valmistusohje

- Asettele munankeltuaiset metalliseen kulhoon. Sekoita sokerin ja Vino Santon tai Marsala-viinin kanssa. Hyvä sääntö on, että jokaista keltuaista kohden tulee yksi ruokalusikallinen jokaista muuta ainesta.

- Laita vesi kiehumaan. Pienennä lämpö ja laita metallikulho veden päälle. Vispaa keltuaissekoitusta käsin 8 minuuttia tai kunnes se on vaaleaa ja kermamaista. Ole tarkkana tai muuten tuloksena on munakokkeli. Aseta kulho syrjään ja anna jäähtyä.

- Vispaa kerma toisessa kulhossa sähkövatkaimella.

- Yhdistä vispattu kerma varovasti keltuaissekoitukseen kumilastalla auttaen. Laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi tai kunnes vaahto on tarjoiltavaa. Tarjoile laseista ja asettele mustikoita annosten päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!