Mustikkavaahto
Tarjoile uudenvuodenpäivällisen päätteeksi raikastavaa, pehmeää mustikkavaahtoa. Se tarjoillaan kauneimmin jalallisista annosmaljoista, mutta pienet annosvuoatkin käyvät hyvin.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 200 g sulatettuja mustikoita
- 1/3 dl kidesokeria + ½ rkl
- 1 rkl vettä
- 1 liivatelehti
- 1 munanvalkuainen
- 1/3 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Paseeraa sulat marjat pyreeksi. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.
2. Keitä sokeriliemi vedestä ja 1/3 dl sokeria, anna jäähtyä. Vatkaa valkuainen ja loput sokerit kovaksi vaahdoksi, vatkaa mukaan sokeriliemi, jonka kaadat ohuena norona samalla vatkaten. Sulata liivate kuumassa vesitilkassa ja vatkaa mukaan valkuaisseokseen. Vatkaa kerma yhdessä mustikkapyreen kanssa ja kääntele valkuaisseokseen.
3. Jaa vaahto annosvuokiin ja aseta jääkaappiin tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti