Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustikkavaahto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 200 g sulatettuja mustikoita
  • 1/3 dl kidesokeria + ½ rkl
  • 1 rkl vettä
  • 1 liivatelehti
  • 1 munanvalkuainen
  • 1/3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Paseeraa sulat marjat pyreeksi. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.

2. Keitä sokeriliemi vedestä ja 1/3 dl sokeria, anna jäähtyä. Vatkaa valkuainen ja loput sokerit kovaksi vaahdoksi, vatkaa mukaan sokeriliemi, jonka kaadat ohuena norona samalla vatkaten. Sulata liivate kuumassa vesitilkassa ja vatkaa mukaan valkuaisseokseen. Vatkaa kerma yhdessä mustikkapyreen kanssa ja kääntele valkuaisseokseen.

3. Jaa vaahto annosvuokiin ja aseta jääkaappiin tarjoiluun asti.

Lisää aiheesta:

Tarjoile uudenvuodenpäivällisen päätteeksi raikastavaa, pehmeää mustikkavaahtoa. Se tarjoillaan kauneimmin jalallisista annosmaljoista, mutta pienet annosvuoatkin käyvät hyvin.

Mustikkamousse makeiden lastujen keraEksoottinen hedelmävaahtoAppelsiini-suklaahyydykeMansikkamousseVadelmavaahto sukaakeksien keraMansikkahyydyke
VaahtoGluteenitonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Vaahto
  • 12.05.202408:01
    Raparperi

    Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Hedelmiä ja raparperivaahtoa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Eksoottinen hedelmävaahto

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Limettivaahto karhunvatukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mansikoita ja gratinoitua sabayon-vaahtoa