Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustikkapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon

16 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä
  • 4-5 dl vadelmia, puna- tai mustaherukoita, mustikoita tms.
  • 2 rkl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
  • n. 1 dl hillosokeria

Pinnalle

  • munaa voiteluun
  • raesokeria

Valmistusohje

Leikkaa hieman sulaneet taikinalevyt kahtia. Nosta taikinaneliöt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi.

Anna levyneliöiden kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esimerkiksi 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (noin 45 min-1 tunti).

Sekoita marjat, sämpyläjauhot ja hillosokeri kulhossa. Paina jokaisen kohonneen pullaneliön keskusta alas jauhoihin kastetulla juomalasilla tai sormin. Voitele pullien reunat munalla. Laita syvennykseen sokeri-jauhotettuja marjoja.

Ripottele reunoille halutessasi raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.

VINKKI: Vaihtelua saat ripottamalla reunoille mantelirouhetta raesokerin lisäksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Satokauden rommirusinapiirakkaOmenanyytit Arjan tapaanMarja-aroniapullatMustikka-tuorejuustopullatKuningatar-pullaneliötHedelmäaakkospullat
PullatMustikkapiirakkaMakeat leivonnaisetKevytLaktoositonMyllyn ParasJälkiruoat

Mustikka on vastustamaton yhdistelmä tuoreen pullan kanssa. Parhaimmillaan mustikka on leivonnaisissa juuri kerättynä, koska se ei ole vetinen, kuten on pakastuksen jälkeen. Tässä ohje helpoille pullille, joiden pohjana on käytetty käteviä pakastepullataikinalevyjä.

Hedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku