Mustikkapiirakka kevyt ja helppo resepti
Nopeasti valmistuva mustikkapiirakka, josta riittää 12 annosta. Energiapitoisuus: 226 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt
Pohja
- 5.5 dl Sunnuntai Rouheinen sämpyläjauhoja
- 1.5 tl ruokasoodaa
- 4 dl rasvatonta piimää
- 1 dl Keiju Juokseva rypsiöljyvalmistetta
- 1 dl sokeria
Päälle
- 1 l mustikoita
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä uunipannulle leivinpaperi.
Mittaa jauhot ja sooda kulhoon ja sekoita oikein hyvin. Sekoita toisessa kulhossa piimä, sokeri ja pullomargariini. Lisää jauhot piimäseokseen ja sekoita. Kaada leivinpaperille ja tasoita lastalla.
Ripottele mustikat tasaisesti pinnalle. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia.
Ripottele 1 rkl sokeria kypsän piirakan mustikoiden pinnalle. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen leikkaamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan