Mustikkapiirakka kevyt ja helppo resepti

Nopeasti valmistuva mustikkapiirakka, josta riittää 12 annosta. Energiapitoisuus: 226 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Pohja

  • 5.5 dl Sunnuntai Rouheinen sämpyläjauhoja
  • 1.5 tl ruokasoodaa
  • 4 dl rasvatonta piimää
  • 1 dl Keiju Juokseva rypsiöljyvalmistetta
  • 1 dl sokeria

Päälle

  • 1 l mustikoita
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä uunipannulle leivinpaperi.

Mittaa jauhot ja sooda kulhoon ja sekoita oikein hyvin. Sekoita toisessa kulhossa piimä, sokeri ja pullomargariini. Lisää jauhot piimäseokseen ja sekoita. Kaada leivinpaperille ja tasoita lastalla.

Ripottele mustikat tasaisesti pinnalle. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Ripottele 1 rkl sokeria kypsän piirakan mustikoiden pinnalle. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen leikkaamista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!