Mustikkapiirakka kevyt ja helppo resepti
Nopeasti valmistuva mustikkapiirakka, josta riittää 12 annosta. Energiapitoisuus: 226 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt
Pohja
- 5.5 dl Sunnuntai Rouheinen sämpyläjauhoja
- 1.5 tl ruokasoodaa
- 4 dl rasvatonta piimää
- 1 dl Keiju Juokseva rypsiöljyvalmistetta
- 1 dl sokeria
Päälle
- 1 l mustikoita
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä uunipannulle leivinpaperi.
Mittaa jauhot ja sooda kulhoon ja sekoita oikein hyvin. Sekoita toisessa kulhossa piimä, sokeri ja pullomargariini. Lisää jauhot piimäseokseen ja sekoita. Kaada leivinpaperille ja tasoita lastalla.
Ripottele mustikat tasaisesti pinnalle. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia.
Ripottele 1 rkl sokeria kypsän piirakan mustikoiden pinnalle. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen leikkaamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta