Mustikkalikööri
On hauskaa tehdä omat liköörinsä. Käytä mieluiten tuoreita, ei ylikypsiä mustikoita suoraan metsästä. Pullolilnen itsetehtyä likööriä on myös hauska lahja, joten tee vaikka tupla-annos.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Yksi annos
- 1 l mustikoita
- 37 cl Eau de Vie (konjakkia tai brandya)
- 5 dl sokeria
Valmistusohje
1. Laita lasipurkkiin hyvin huuhdeltuja, sitten kuivatettuja, mustikoita. Kaada päälle 37 cl Eau de Vietä eli konjakkia tai brandya. Sulje purkki hyvin ja aseta aurinkoiselle ikkunalle noin kolmeksi viikoksi.
2. Sekoita joukkoon 2,5 dl sokeria. Ravistele purkkia silloin tällöin, niin sokeri sulaa. Seisota purkkia vielä 3-4 viikkoa.
3 Siivilöi seoksesta mustikat pois, lisää loput 2,5 dl sokeria ja anna seistä suljetussa purkissa, kunnes sokeri on sulanut. Maista, sekoitus saattaa kaivata lisää sokeria. Jos likööri on sameaa, voit siivilöidä sen vielä kahvinsuodattimen läpi ennen pullotusta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje