Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustikkalikööri

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Yksi annos

  • 1 l mustikoita
  • 37 cl Eau de Vie (konjakkia tai brandya)
  • 5 dl sokeria

Valmistusohje

1. Laita lasipurkkiin hyvin huuhdeltuja, sitten kuivatettuja, mustikoita. Kaada päälle 37 cl Eau de Vietä eli konjakkia tai brandya. Sulje purkki hyvin ja aseta aurinkoiselle ikkunalle noin kolmeksi viikoksi.

2. Sekoita joukkoon 2,5 dl sokeria. Ravistele purkkia silloin tällöin, niin sokeri sulaa. Seisota purkkia vielä 3-4 viikkoa.

3 Siivilöi seoksesta mustikat pois, lisää loput 2,5 dl sokeria ja anna seistä suljetussa purkissa, kunnes sokeri on sulanut. Maista, sekoitus saattaa kaivata lisää sokeria. Jos likööri on sameaa, voit siivilöidä sen vielä kahvinsuodattimen läpi ennen pullotusta.

On hauskaa tehdä omat liköörinsä. Käytä mieluiten tuoreita, ei ylikypsiä mustikoita suoraan metsästä. Pullolilnen itsetehtyä likööriä on myös hauska lahja, joten tee vaikka tupla-annos.

Lisää aiheesta:

Aito white russian eli valkovenäläinen – näin teet sen kotonaMarjasimaInkiväärisimaCognac SourCafé brûlotKotitekoinen marjalikööri
DrinkitJuomatKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaJuomatAlkoholijuomat

Tuoreimmat aiheesta

Drinkit
  • 02.02.202412:26
    Huomenta Suomi

    Marski Barin mocktailit

  • 07.05.202114:26
    Juomat

    Aperol Spritz – se aito ja oikea

  • 08.05.202013:27
    Drinkit

    Vadelma-shrub – nerokas juoma valmistuu pakastemarjoja hyödyntäen!

  • 30.04.202011:43
    Drinkit

    Aito white russian eli valkovenäläinen – näin teet sen kotona

  • 30.04.202008:58
    Sima

    Rommisima - Mikaelin vappudrinkki