Mustikkalikööri

On hauskaa tehdä omat liköörinsä. Käytä mieluiten tuoreita, ei ylikypsiä mustikoita suoraan metsästä. Pullolilnen itsetehtyä likööriä on myös hauska lahja, joten tee vaikka tupla-annos.

Yksi annos

  • 1 l mustikoita
  • 37 cl Eau de Vie (konjakkia tai brandya)
  • 5 dl sokeria

Valmistusohje

1. Laita lasipurkkiin hyvin huuhdeltuja, sitten kuivatettuja, mustikoita. Kaada päälle 37 cl Eau de Vietä eli konjakkia tai brandya. Sulje purkki hyvin ja aseta aurinkoiselle ikkunalle noin kolmeksi viikoksi.

2. Sekoita joukkoon 2,5 dl sokeria. Ravistele purkkia silloin tällöin, niin sokeri sulaa. Seisota purkkia vielä 3-4 viikkoa.

3 Siivilöi seoksesta mustikat pois, lisää loput 2,5 dl sokeria ja anna seistä suljetussa purkissa, kunnes sokeri on sulanut. Maista, sekoitus saattaa kaivata lisää sokeria. Jos likööri on sameaa, voit siivilöidä sen vielä kahvinsuodattimen läpi ennen pullotusta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!