Mustikkakakku
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5652026/landscape16_9/515/290/7e32f9bdb9ba81229cc23248c64258fa/nV/933924-5171.jpg)
Tästä kakusta riittää monelle vieraalle. Se on helppo valmistaa ja maukasta vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera. Laita mielellään vuoan pohjalle leivinpaperia.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
8-12 palaan
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl kuumaa vettä
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 5 dl mustikoita
- kookoshiutaleita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota pieni uunipannu.
3. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää vanilja ja vesi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan.
4. Levitä taikina pannuun. Paista uunin keskitasolla 5-10 minuuttia niin että pinta alkaa saada väriä.
5. Ota vuoka uunista, levitä päälle marjoja ja kookosta ja laita kakku uudelleen uuniin kunnes marjat mehustuvat ja kakku on kypsä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka