Mustikkakakku
Tästä kakusta riittää monelle vieraalle. Se on helppo valmistaa ja maukasta vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera. Laita mielellään vuoan pohjalle leivinpaperia.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
8-12 palaan
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl kuumaa vettä
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 5 dl mustikoita
- kookoshiutaleita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota pieni uunipannu.
3. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää vanilja ja vesi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan.
4. Levitä taikina pannuun. Paista uunin keskitasolla 5-10 minuuttia niin että pinta alkaa saada väriä.
5. Ota vuoka uunista, levitä päälle marjoja ja kookosta ja laita kakku uudelleen uuniin kunnes marjat mehustuvat ja kakku on kypsä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa