Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustikka-tuorejuustopullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mustikat ja pulla sopivat täydellisesti yhteen! Parhaimmillaan mustikat ovat leivonnaisissa juuri kerättyinä, koska pakastuksen jälkeen ne voivat olla vetisiä.

Ainekset

  • 1 pkt pullataikinalevyjä (8 kpl)

Täyte

  • 100 g tuorejuustoa
  • 150 g paistonkestävää mustikkamarmeladia
  • 4 dl mustikoita

Voiteluun

  • munaa

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Tämä ohje on pienille vuokapullille, joiden pohjana on käytetty pakastepullataikinalevyjä. Täytteenä on mustikoiden lisäksi tuorejuustoa ja mustikkamarmeladia. Voit leipoa pullat myös käyttäen täytteeksi pelkästään mustikoita ja hieman sokeria.

Laita jäiset pullataikinalevyt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi, peitä ne leivinliinalla ja laita ne uuniin hyvin miedolle lämmölle (50 astetta). Anna levyjen sulaa ja kohota ½ -1 tunti.

Leikkaa taikinapalat kahtia ja laita aina yksi neliö yhteen silikoni-, folio- tai metallipiirasvuokaan, niin että taikinaa tulee tasaisesti reunoille ja pohjaan. Voitele pullien reunat munalla. Laita jokaisen pohjalle 1-2 tl tuorejuustoa ja noin 2 tl mustikkamarmeladia. Laita päälle 2-3 rkl mustikoita. Pullien voi antaa kohota vielä hetken, mikäli ne eivät vaikuta kovin kohonneilta. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.

Voit leipoa pullat myös käyttäen täytteeksi pelkästään mustikoita ja hieman sokeria.

Vinkki: Painele sulanut kohoamaton taikina vuokiin. Jätä kohoamaan peitettynä leivinliinalla huoneen lämpöön siksi aikaa, kun olet metsässä hakemassa mustikoita.

Lisää aiheesta:

Mustikka-tuorejuustopullatMustikkapullatRaparperipiirakka pullataikinastaMarja-aroniapullatKuningatar-pullaneliötKuningatarpiirakka pullataikinasta
PullatMakeat leivonnaisetMyllyn ParasLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku