Mustikka-tuorejuustopullat
Mustikat ja pulla sopivat täydellisesti yhteen! Parhaimmillaan mustikat ovat leivonnaisissa juuri kerättyinä, koska pakastuksen jälkeen ne voivat olla vetisiä.
Ainekset
- 1 pkt pullataikinalevyjä (8 kpl)
Täyte
- 100 g tuorejuustoa
- 150 g paistonkestävää mustikkamarmeladia
- 4 dl mustikoita
Voiteluun
- munaa
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Tämä ohje on pienille vuokapullille, joiden pohjana on käytetty pakastepullataikinalevyjä. Täytteenä on mustikoiden lisäksi tuorejuustoa ja mustikkamarmeladia. Voit leipoa pullat myös käyttäen täytteeksi pelkästään mustikoita ja hieman sokeria.
Laita jäiset pullataikinalevyt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi, peitä ne leivinliinalla ja laita ne uuniin hyvin miedolle lämmölle (50 astetta). Anna levyjen sulaa ja kohota ½ -1 tunti.
Leikkaa taikinapalat kahtia ja laita aina yksi neliö yhteen silikoni-, folio- tai metallipiirasvuokaan, niin että taikinaa tulee tasaisesti reunoille ja pohjaan. Voitele pullien reunat munalla. Laita jokaisen pohjalle 1-2 tl tuorejuustoa ja noin 2 tl mustikkamarmeladia. Laita päälle 2-3 rkl mustikoita. Pullien voi antaa kohota vielä hetken, mikäli ne eivät vaikuta kovin kohonneilta. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.
Voit leipoa pullat myös käyttäen täytteeksi pelkästään mustikoita ja hieman sokeria.
Vinkki: Painele sulanut kohoamaton taikina vuokiin. Jätä kohoamaan peitettynä leivinliinalla huoneen lämpöön siksi aikaa, kun olet metsässä hakemassa mustikoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti