Mainos

Mustikka-tuorejuustopullat

Mustikat ja pulla sopivat täydellisesti yhteen! Parhaimmillaan mustikat ovat leivonnaisissa juuri kerättyinä, koska pakastuksen jälkeen ne voivat olla vetisiä.

Ainekset

  • 1 pkt pullataikinalevyjä (8 kpl)

Täyte

  • 100 g tuorejuustoa
  • 150 g paistonkestävää mustikkamarmeladia
  • 4 dl mustikoita

Voiteluun

  • munaa

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Tämä ohje on pienille vuokapullille, joiden pohjana on käytetty pakastepullataikinalevyjä. Täytteenä on mustikoiden lisäksi tuorejuustoa ja mustikkamarmeladia. Voit leipoa pullat myös käyttäen täytteeksi pelkästään mustikoita ja hieman sokeria.

Laita jäiset pullataikinalevyt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi, peitä ne leivinliinalla ja laita ne uuniin hyvin miedolle lämmölle (50 astetta). Anna levyjen sulaa ja kohota ½ -1 tunti.

Leikkaa taikinapalat kahtia ja laita aina yksi neliö yhteen silikoni-, folio- tai metallipiirasvuokaan, niin että taikinaa tulee tasaisesti reunoille ja pohjaan. Voitele pullien reunat munalla. Laita jokaisen pohjalle 1-2 tl tuorejuustoa ja noin 2 tl mustikkamarmeladia. Laita päälle 2-3 rkl mustikoita. Pullien voi antaa kohota vielä hetken, mikäli ne eivät vaikuta kovin kohonneilta. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.

Voit leipoa pullat myös käyttäen täytteeksi pelkästään mustikoita ja hieman sokeria.

Vinkki: Painele sulanut kohoamaton taikina vuokiin. Jätä kohoamaan peitettynä leivinliinalla huoneen lämpöön siksi aikaa, kun olet metsässä hakemassa mustikoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!