Mustekalaa à l'armoricane

Keltinkielellä Bretagnen rannikkoa kutsutaan Armoricaneksi. Tämä selvittänee, mistä tämä resepti on kotoisin.

Neljälle

  • 4 sopivankokoista mustekalaa
  • 2 dl kalalientä
  • ½ dl paseerattua tomaattia
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 rkl konjakkia
  • 2 dl ranskankermaa

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyjä perunoita
  • sitruunaviipaleita
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Mustekalat pitää puhdistaa ja huuhtoa huolellisesti. Vedä varovasti pois pää ja lonkerot, yritä saada musterakko kokonaisena niin ettei leikkuulauta tule musteeseen. Ota pois valkea, huokoinen selkäruoto jos se on jäljellä, muuten riittää, että kokeilet sisäpuolelta sormin ja vedät pois ne ruodot, jotka tunnet selvästi. Viimeiseksi vedät pois nahan. Suolaa mielellään sormet, niin saat pidettyä mustekalasta hyvin kiinni ja ohuen nahan raaputettua pois.

2. Leikkaa mustekalat renkaiksi. Sekoita voi ja jauhot suurukseksi. Keitä kalaliemi paseerattujen tomaattien kera ja lisää mustekala. Suurusta ja kuumenna kiehuvaksi.

3. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Lisää konjakki ja ranskankerma, kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!