Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustekalaa à l'armoricane

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keltinkielellä Bretagnen rannikkoa kutsutaan Armoricaneksi. Tämä selvittänee, mistä tämä resepti on kotoisin.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 4 sopivankokoista mustekalaa
  • 2 dl kalalientä
  • ½ dl paseerattua tomaattia
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 rkl konjakkia
  • 2 dl ranskankermaa

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyjä perunoita
  • sitruunaviipaleita
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Mustekalat pitää puhdistaa ja huuhtoa huolellisesti. Vedä varovasti pois pää ja lonkerot, yritä saada musterakko kokonaisena niin ettei leikkuulauta tule musteeseen. Ota pois valkea, huokoinen selkäruoto jos se on jäljellä, muuten riittää, että kokeilet sisäpuolelta sormin ja vedät pois ne ruodot, jotka tunnet selvästi. Viimeiseksi vedät pois nahan. Suolaa mielellään sormet, niin saat pidettyä mustekalasta hyvin kiinni ja ohuen nahan raaputettua pois.

2. Leikkaa mustekalat renkaiksi. Sekoita voi ja jauhot suurukseksi. Keitä kalaliemi paseerattujen tomaattien kera ja lisää mustekala. Suurusta ja kuumenna kiehuvaksi.

3. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Lisää konjakki ja ranskankerma, kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Kotona riimisuolattua lohta tillimuhennetuin perunoinMozzarellatäytteiset mustekalat tomaatin ja basilikan kanssaFriteerattua mustekalaaMustekalapataRuotsalainen lihapannuTurskaa ja simpukoita
MustekalaKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Mustekala
  • 31.08.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan chorizo-äyriäispaella & mustekalan mustemajoneesi

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Mustekalatempura

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Mustekalaa lehtisellerin ja pähkinöiden kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Haudutettua mustekalaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mustekalaa à l'armoricane