Mustaherukkainen poutapilvi
Poutapilven kepeä mustaherukkavaahto on kesän helpoin ja herkullisin jälkiruoka, johon voi käyttää mitä tahansa marjoja. Mustaherukkavaahto syntyy talvella pakastemarjoista.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 dl mustaherukoita
- 1 rkl vettä
- 1 dl sokeria
- 2 tuoretta kananmunaa
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Laita mustaherukat ja vesi kattilaan ja keitä kunnes marjat ovat hajonneet. Painele marjasose siivilän läpi, jotta kuoret ja siemenet jäävät siivilään. Mausta marjasose sokerilla.
Erottele kananmunat keltuaisiin ja valkuaisiin.
Vatkaa keltuaiset lämpimään mustaherukkasoseeseen. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.
Nostele valkuaisvaahto marjasoseeseen. Annostele mustaherukkavaahto jälkiruokakulhoihin ja laita jääkaappiin jäähtymään.
Resepti: Veera Rusanen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa