Mustaherukkainen poutapilvi

Poutapilven kepeä mustaherukkavaahto on kesän helpoin ja herkullisin jälkiruoka, johon voi käyttää mitä tahansa marjoja. Mustaherukkavaahto syntyy talvella pakastemarjoista.

Ainekset

  • 4 dl mustaherukoita
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 2 tuoretta kananmunaa
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Laita mustaherukat ja vesi kattilaan ja keitä kunnes marjat ovat hajonneet. Painele marjasose siivilän läpi, jotta kuoret ja siemenet jäävät siivilään. Mausta marjasose sokerilla.

Erottele kananmunat keltuaisiin ja valkuaisiin.

Vatkaa keltuaiset lämpimään mustaherukkasoseeseen. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.

Nostele valkuaisvaahto marjasoseeseen. Annostele mustaherukkavaahto jälkiruokakulhoihin ja laita jääkaappiin jäähtymään.

Resepti: Veera Rusanen

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!