Mustaeväkampela black and white

Tryffeli tekee mustaeväkampelasta kuninkaallista ruokaa.

5-6 hengelle

  • 4 isoa mustaeväkampelaa,
  • nahka poistettuna
  • 5-6 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 pieni sipuli
  • muutama persiljanoksa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1,5 rkl vehnäjauhoa
  • 1,5 rkl voita
  • 3 dl kuohukermaa
  • (worcester-kastiketta)
  • pilkottua tryffeliä tai korviketta
  • suolaa

Valmistusohje

1. Keitä kokoon kermaa puoleen määrästään. Siirrä sivuun.

2. Kiehauta kattilassa viini, sipuli, persilja ja pippurit, laita yksi kala kerrallaan liemeen kiehumaan. Keitä sitä hiljaa 5 minuuttia.

3. Nosta kala varovasti kokonaisena liemestä, ja keitä seuraavat kalat samoin yksitellen. Fileoi kelat varovasti esimerkiksi paistinlastalla. Aseta ne vadille.

4. Siivilöi liemi ja keitä kokoon 1,5 desilitraksi. Vaivaa voi ja jauho yhteen ja suurusta seoksella kalaliemi. Lisää kokoonkeitetty kerma, mausta. Kuumenna ja levitä kastike kalafileiden päälle.

5. Koristele tryffelillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.