Musta papukeitto Kuubasta
Rommitilkalla ja juustokuminalla maustettu musta, kuubalainen papukeitto on erittäin hienostunut. Tarjoile dramaattisen tumma soppa suurilta, syviltä lautasilta, koristele hienonnetulla, kovaksikeitetyllä kananmunalla ja hienonnetulla salaattisipulilla.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Kahdeksalle
- 2 ¾ dl hienonnettua keltasipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl neutraalia öljyä
- 450 g kuivattuja mustapapuja
- 8 ½ dl lihalientä
- 8 ½ dl vettä
- 2 ¾ dl savukinkkua
- 2 ¾ dl vihreää paprika
- 1 iso tomaatti
- ¾ dl tummaa rommia
- 1 ½ tl jauhettua juustokuminaa
- 1 ½ tl oreganoa
Koristeluun
- 4 kovaksikeitettyä kananmunaa
- 1 hienonnettu salaattisipuli
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi ja hienonna kinkku. Poista siemenet paprikasta ja kuutioi pieniksi paloiksi. Kuutio tomaatti.
2. Paista sipuli ja valkosipuli pehmeiksi öljyssä ilman että ne saavat väriä. Lisää pavut, lihaliemi, vesi, kinkku, paprika, tomaatti, rommi, juustokumina ja oregano. Keitä kovalla lämmöllä 2 minuuttia.
3. Alenna lämpöä ja anna keiton kiehua hiljalleen n. 2 tuntia kunnes pavut ovat pehmenneet. Hienonna keitetty kananmuna ja salaattisipuli, koristele keitto ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje