Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Murukakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

10-12 palaan

  • 6 dl kauraryynejä
  • 200 g voita
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 5 karvasmantelia, raastettua

Kuorrutus

  • 2 dl tomusokeria
  • hieman munanvalkuaista
  • kevyesti paahdettuja mantelilastuja
  • voita + korppujauhoja vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paahda kauraryynejä kevyesti pellillä uunissa. Murusta ryynit sitten käsin karkeaksi jauhoksi. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää vatkatut munat, viimeiseksi kauraryynit ja karvasmantelit.

3. Kaada taikina vuokaan, paista uunissa 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Sekoita kuorrutus ja levitä kakulle. Ripottele päälle mantelilastuja.

Kauraryynit maistuvat hyvältä muuallakin kuin puurossa. Tämä kakku sopii myös keliaakikoille, mutta vaihda silloin vuoan leivitykseen käytettävät korppujauhot hienoksi jauhettuihin kauraryyneihin.

Lisää aiheesta:

Mantelinen appelsiinikakkuAnanaskahvikakkuPolynéetMantelipikkuleipiä vadelmallaMaustetähdetMantelinen raparperikakku
KakkuGluteenitonJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Kakku
  • 13.6.13:47
    Juhannus

    Rento juhannuksen marjakakku eli "nakukakku"

  • 19.12.202309:16
    Huomenta Suomi

    Jouluhalko puolukoilla ja kinuskilla

  • 28.04.202313:19
    Kääretorttu

    Cha Cha Charlotte – helppo Käärijä-kakku kaupan valmiista kääretortusta

  • 09.03.202315:07
    Pääsiäinen

    Marskin mämmikakku

  • 18.06.202007:56
    Raparperi

    Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?