Murukakku
Kauraryynit maistuvat hyvältä muuallakin kuin puurossa. Tämä kakku sopii myös keliaakikoille, mutta vaihda silloin vuoan leivitykseen käytettävät korppujauhot hienoksi jauhettuihin kauraryyneihin.
- Ruokavalio: Gluteeniton
10-12 palaan
- 6 dl kauraryynejä
- 200 g voita
- 2 ½ dl kidesokeria
- 3 kananmunaa
- 5 karvasmantelia, raastettua
Kuorrutus
- 2 dl tomusokeria
- hieman munanvalkuaista
- kevyesti paahdettuja mantelilastuja
- voita + korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paahda kauraryynejä kevyesti pellillä uunissa. Murusta ryynit sitten käsin karkeaksi jauhoksi. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää vatkatut munat, viimeiseksi kauraryynit ja karvasmantelit.
3. Kaada taikina vuokaan, paista uunissa 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Sekoita kuorrutus ja levitä kakulle. Ripottele päälle mantelilastuja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan