Murukakku

Kauraryynit maistuvat hyvältä muuallakin kuin puurossa. Tämä kakku sopii myös keliaakikoille, mutta vaihda silloin vuoan leivitykseen käytettävät korppujauhot hienoksi jauhettuihin kauraryyneihin.

10-12 palaan

  • 6 dl kauraryynejä
  • 200 g voita
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 5 karvasmantelia, raastettua

Kuorrutus

  • 2 dl tomusokeria
  • hieman munanvalkuaista
  • kevyesti paahdettuja mantelilastuja
  • voita + korppujauhoja vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paahda kauraryynejä kevyesti pellillä uunissa. Murusta ryynit sitten käsin karkeaksi jauhoksi. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää vatkatut munat, viimeiseksi kauraryynit ja karvasmantelit.

3. Kaada taikina vuokaan, paista uunissa 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Sekoita kuorrutus ja levitä kakulle. Ripottele päälle mantelilastuja.

Parhaat ruokaohjelmat