Murekkeella täytetty lampaanrinta
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5669068/landscape16_9/515/290/7d5d700cdd0068ff26eded3d46730058/nM/933752-4161.jpg)
Lampaanrinta on melko ohut eikä niin lihainen, joten se sopii täytettäväksi hyvin maustetulla murekkeella.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 luuton lampaanrinta
- 200 g lammas- tai sikajauhelihaa
- 1 muna
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ tl timjamia
- 1 tl salviaa
- 1 nippu persiljaa silputtuna
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Mausta liha molemmilta puolilta. Ripottele persiljasilppu päälle. Sekoita murekeainekset ja levitä lihalevylle. Kääri napakasti rullalle, sido paistinlangalla ja pane uunivuokaan. Ripottele vähän salviaa myös käärön päälle. Paista uunin alatasolla 45-60 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka