Mureke
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5657630/landscape16_9/515/290/7b4c218c0f73d6c1899d760b7c367810/PA/943924-4215.jpg)
Lämpimänä päivänä liharuokakin maistuu kun se nautitaan kylmänä. Herkulliset sienet sopivat murekkeen kanssa mainiosti.
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- 500 g naudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl kaprista
- suolaa
- mustapippuria
- 2 kananmunaa
- 1 dl korppujauhoja
- 150 g pekonia viipaleina
Marinoidut sienet
- 1 rasia tuoreita herkkusieniä
- 3 rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- rosmariinia
- rakuunaa
Valmistusohje
Liota korppujauhot kananmunassa ja leikkaa sipuli, valkosipuli ja kaprikset mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Vaivaa seos hyvin jauhelihan sekaan ja muotoile murekkeeksi.
Kiedo pekoniviipaleet murekkeen ympärille ja paista pitkulaisesa vuoassa kypsäksi 180-asteisessa uunissa noin kolme varttia. Jäähdytä ja tarjoa viipaloituna esimerkiksi marinoitujen sienten kanssa.
Halkaise sienet ja nosta ne suureen kulhoon. Mausta etikalla, suolalla, sokerilla, rosmariinilla ja rakuunalla. Sekoita huolellisesti ja nosta jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi. Sekoita muutamia kertoja tänä aikana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka