Lämpimänä päivänä liharuokakin maistuu kun se nautitaan kylmänä. Herkulliset sienet sopivat murekkeen kanssa mainiosti.
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- 500 g naudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl kaprista
- suolaa
- mustapippuria
- 2 kananmunaa
- 1 dl korppujauhoja
- 150 g pekonia viipaleina
Marinoidut sienet
- 1 rasia tuoreita herkkusieniä
- 3 rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- rosmariinia
- rakuunaa
Valmistusohje
Liota korppujauhot kananmunassa ja leikkaa sipuli, valkosipuli ja kaprikset mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Vaivaa seos hyvin jauhelihan sekaan ja muotoile murekkeeksi.
Kiedo pekoniviipaleet murekkeen ympärille ja paista pitkulaisesa vuoassa kypsäksi 180-asteisessa uunissa noin kolme varttia. Jäähdytä ja tarjoa viipaloituna esimerkiksi marinoitujen sienten kanssa.
Halkaise sienet ja nosta ne suureen kulhoon. Mausta etikalla, suolalla, sokerilla, rosmariinilla ja rakuunalla. Sekoita huolellisesti ja nosta jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi. Sekoita muutamia kertoja tänä aikana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.