Munakokkelia, saaristolaisleipää ja siianmätiä
8.10.2013.
Ainekset
- 50 g siianmätiä
- 4 kananmunaa
- 2 dl kermaa
- 100 g Maalahden limppua
- 1 nippu ruohosipulia
- 2 purjoa
- 1 nippu tilliä
- 2 maa-artisokkaa
Valmistusohje
1. Grillaa purjon pinta mustaksi, kuori päällinen pois ja leikkaa purjon keskiosasta paloja.
2. Hienonna saaristolaisleipä tehosekoittimessa, laita pannuun voita ja paista rapeaksi. Mausta suolalla.
3. Tee munakokkelia varten muna-kermaseos, jossa on puolet kermaa ja puolet rikottuja kananmunia. Mausta suolalla. Kypsennä vesihauteessa koko ajan sekoittaen.
4. Hienonna ruohosipuli ja lisää munakokkelin joukkoon.
5. Leikkaa maa-artisokasta ohuita lastuja ja mausta suolalla, pippurilla sekä kylmäpuristetulla öljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut