Munakokkelia, saaristolaisleipää ja siianmätiä

8.10.2013.

Ainekset

  • 50 g siianmätiä
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 100 g Maalahden limppua
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 2 purjoa
  • 1 nippu tilliä
  • 2 maa-artisokkaa

Valmistusohje

1. Grillaa purjon pinta mustaksi, kuori päällinen pois ja leikkaa purjon keskiosasta paloja.

2. Hienonna saaristolaisleipä tehosekoittimessa, laita pannuun voita ja paista rapeaksi. Mausta suolalla.

3. Tee munakokkelia varten muna-kermaseos, jossa on puolet kermaa ja puolet rikottuja kananmunia. Mausta suolalla. Kypsennä vesihauteessa koko ajan sekoittaen.

4. Hienonna ruohosipuli ja lisää munakokkelin joukkoon.

5. Leikkaa maa-artisokasta ohuita lastuja ja mausta suolalla, pippurilla sekä kylmäpuristetulla öljyllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.