Munakoisovuoka ja salaattia
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5658872/landscape16_9/1600/900/6c0ee2fa74edbeef25cc9b4e0a761ad7/zO/1005551-5743.jpg)
Vähähiilihydraattinen, mutta maukas ateria munista ja kasviksista.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 munakoisoa
- 2 kesäkurpitsaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- öljyä paistamiseen
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2 dl tomaattisosetta
- 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 2 rkl sokeria
- timjamia
- basilikaa
- suolaa
- mustapippuria
- 1 kananmuna
- 2 dl parmesaaniraastetta
- vihersalaattia
- pinjansiemeniä
Valmistusohje
Viipaloi munakoisot ja kesäkurpitsat sentin paksuisiksi siivuiksi. Ripottele viipaleiden päälle suolaa.
Itketä munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleita n. 15min. Huuhtele ja kuivaa kevyesti viipaleet. Pyörittele viipaleet vehnäjauhoissa ja paista pannulla kullanruskeiksi tilkassa öljyä.
Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa sekä lisää tomaattisose. Mausta hieman sokerilla ja yrteillä.
Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Lado vuokaan vuorotellen munakoisoviipaleita ja kesäkurpitsaviipaleita sekä väleihin tomaattisosetta, parmesaanijuustoraastetta ja kananmunaa. Täytä vuoka täyteen ja kypsennä munakoisovuokaa 185-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.Tarjoile vihersalaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka