Munakoisovuoka ja salaattia

Vähähiilihydraattinen, mutta maukas ateria munista ja kasviksista.

Ainekset

  • 2 munakoisoa
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • öljyä paistamiseen
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 dl tomaattisosetta
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 2 rkl sokeria
  • timjamia
  • basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl parmesaaniraastetta
  • vihersalaattia
  • pinjansiemeniä

Valmistusohje

Viipaloi munakoisot ja kesäkurpitsat sentin paksuisiksi siivuiksi. Ripottele viipaleiden päälle suolaa.

Itketä munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleita n. 15min. Huuhtele ja kuivaa kevyesti viipaleet. Pyörittele viipaleet vehnäjauhoissa ja paista pannulla kullanruskeiksi tilkassa öljyä.

Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa sekä lisää tomaattisose. Mausta hieman sokerilla ja yrteillä.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Lado vuokaan vuorotellen munakoisoviipaleita ja kesäkurpitsaviipaleita sekä väleihin tomaattisosetta, parmesaanijuustoraastetta ja kananmunaa. Täytä vuoka täyteen ja kypsennä munakoisovuokaa 185-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.Tarjoile vihersalaatin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.