Munakoisovuoka ja salaattia

Vähähiilihydraattinen, mutta maukas ateria munista ja kasviksista.

Ainekset

  • 2 munakoisoa
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • öljyä paistamiseen
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 dl tomaattisosetta
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 2 rkl sokeria
  • timjamia
  • basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl parmesaaniraastetta
  • vihersalaattia
  • pinjansiemeniä

Valmistusohje

Viipaloi munakoisot ja kesäkurpitsat sentin paksuisiksi siivuiksi. Ripottele viipaleiden päälle suolaa.

Itketä munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleita n. 15min. Huuhtele ja kuivaa kevyesti viipaleet. Pyörittele viipaleet vehnäjauhoissa ja paista pannulla kullanruskeiksi tilkassa öljyä.

Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa sekä lisää tomaattisose. Mausta hieman sokerilla ja yrteillä.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Lado vuokaan vuorotellen munakoisoviipaleita ja kesäkurpitsaviipaleita sekä väleihin tomaattisosetta, parmesaanijuustoraastetta ja kananmunaa. Täytä vuoka täyteen ja kypsennä munakoisovuokaa 185-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.Tarjoile vihersalaatin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!