Munakoisoa riisipedillä

Ainekset

  • 1 iso munakoiso leikattuna 1 cm viipaleiksi
  • pähkinäöljyä tai muuta friteerausöljyä

Misokastike

  • 4 rkl vaaleaa misotahnaa
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl miriniä
  • 2 rkl sakea tai kuivaa sherryä

Lisäksi

  • japanilaista sushiriisiä keitettynä paketin ohjeen mukaan
  • seesaminsiemeniä
  • kevätsipulia

Valmistusohje

Levitä munakoison viipaleet talouspaperille ja ripottele päälle suolaa, jotta niistä poistuu nestettä. Valmista sillä aikaa misokastike. Laita kastikkeen ainekset kasariin ja kiehauta. Laske lämpöä ja maista. Kastikkeen on tarkoitus olla aika suolaista ja voimakkaan makuista, mutta jos kaipaat lisää makeutta, lisää sokeria.

Laita riisi tulemaan. Sillä välin kuumenna sentin verran öljyä kuumaksi vokissa tai korkeareunaisessa pannussa. Kuivaa munakoisoista tihkunut neste ja lisää öljyyn kolme viipaletta kerrallaan. Paista ruskeaksi molemmin puolin, nosta talouspaperille ja valuta ylimääräiset öljyt pois. Kun munakoisot on paistettu ja riisi kypsää, kumoa riisi kulhoon ja aseta munakoisoviipaleet riisin päälle. Lusikoi kastike munakoisojen päälle, ripottele seesaminsiemenet ja koristele kevätsipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.