Muna-anjovispasteija
Munat ja anjovis: klassikkoyhdistelmä! Tämä pasteija maistuu yhtä hyvältä noutopöydässä kuin yövoileivän päällisenäkin.
Kuudelle
- 1 iso sipuli silppuna
- 1 prk anjovisfileitä
- 5 munaa
- 4 dl maitoa
- 1 rkl vehnäjauhoa
- ruohosipulisilppua
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pitkulainen leipävuoka, noin 1,5 litran vetoinen.
2. Kuullota sipulisilppu pehmeäksi ruskistamatta. Kaada se vuoan pohjalle. Jaa hienonnetut anjovikset päälle.
3. Vatkaa yhteen munat, suola, pippuri ja jauho. Vatkaa kiehuva maito sekaan. Lisää vielä pari rkl ruohosipulisilppua ja kaada seos vuokaan.
4. Laita vuoka vesihauteeseen, peitä foliolla, johon pistät muutaman höyryreiän. Paista noin 30 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä vadille, koristele ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa