Muna-anjovislaatikko
Paitsi päivälliseksi, tämä laatikko sopii myös maalaishenkiseen seisovaan pöytään. Muiden ruokalajien kera tästä reseptistä riittää silloin 6-8 hengelle.
Neljälle
- n. 750 g perunoita
- 2 punasipulia
- 2 keltasipulia
- n. 20 anjovisfileetä
- mustapippuria
- 2 kananmunaa
- 2 dl kermaa
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
- korppujauhoja
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit ohuesti. Paista sipulit pehmeiksi voissa pannussa. Lado perunat, sipulit ja anjovikset uunivuokaan. Mausta pippurilla.
2. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja laita uuniin n. 20 minuutiksi. Poista folio. Vatkaa munat, kerma ja persilja ja kaada seos vuokaan.
3. Sihtaa päälle hieman korppujauhoja ja paista kunnes munakerma on jähmettynyt, n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan