Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Muikunmätigraavatut silakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 1 kg tuoreita silakoita

Liemi

  • 5 dl vettä
  • ¾ dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria

Kastike

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaa tai ranskankermaa
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 rkl hienonnettua salottisipulia
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl muikunmätiä
  • valkopippuria myllystä

Koristeluun

  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Perkaa silakat, poista selkäruodot, huuhdo ne hyvin ja vedä nahat pois. Laita silakkafileet etikkaliemeen yön yli tai n. 12 tunniksi.

2. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää hyvin valutetut silakkafileet. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi.

3. Ripottele päälle vastahienonnettua ruohosipulia ennen tarjoilua.

Silakoiden graavaus on todella helppoa kunhan sinulla on paljon aikaa. Silakoiden pitää ensin levätä liemessä 12 tuntia. Sitten niitä marinoidaan vuorokausi. Aloita siis kaksi vuorokautta ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Valkosipuligraavatut silakatMuikunmätigraavatut silakat näkkileivälläGraavatut silakatHienot, sinappigraavatut silakatValkosipulisilakat graavattuinaKirkasgraavatut silakat
GraavikalaGluteenitonLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala
  • 30.06.202307:55
    Graavilohi

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavilohi

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 15.12.201707:25
    Marinoitu kala

    Graavisiikaceviche

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin