Muhennetut ahvenet
Julkaistu
Tämä pohjoismainen kesäklassikko tarvitsee tuskin muuta seurakseen kuin keitetyt uudet perunat ja tilliä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4-6 ahventa (n. 1 kg)
- 50 g voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl vettä
- 1 nippu tilliä silputtuna
- 1 nippu persiljaa silputtuna
- 6 valkopippuria rouhittuna
- 1 maustemitta timjamia
- sitruunaa
- suolaa
Valmistusohje
1. Perkaa ja suomusta kalat. Suolaa sisä- ja ulkopuolelta.
2. Voitele pata ja laita kalat pataan selät ylöspäin. Sekoita jauho veteen ja kaada kalojen päälle. Lisää mausteet ja yrttisilput. Keitä hiljaa kypsiksi, noin 15 minuuttia.
3. Mausta kastike sitruunalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa