Tämä pohjoismainen kesäklassikko tarvitsee tuskin muuta seurakseen kuin keitetyt uudet perunat ja tilliä.

Neljälle

  • 4-6 ahventa (n. 1 kg)
  • 50 g voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl vettä
  • 1 nippu tilliä silputtuna
  • 1 nippu persiljaa silputtuna
  • 6 valkopippuria rouhittuna
  • 1 maustemitta timjamia
  • sitruunaa
  • suolaa

Valmistusohje

1. Perkaa ja suomusta kalat. Suolaa sisä- ja ulkopuolelta.

2. Voitele pata ja laita kalat pataan selät ylöspäin. Sekoita jauho veteen ja kaada kalojen päälle. Lisää mausteet ja yrttisilput. Keitä hiljaa kypsiksi, noin 15 minuuttia.

3. Mausta kastike sitruunalla.