Muhennettua ahventa ja palsternakkaa

Klassiseen muhennettuun ahveneen käytetään kokonaista, suomustettua kalaa. Olemme valmistaneet modernin muunnoksen käyttämällä ahvenfileitä.

Neljälle

  • 600 g ahvenfileitä

Muhennos

  • 1 palsternakka
  • 40 cm purjoa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi palsternakka, purjo ja keltasipuli. Freesaa niitä voissa kattilassa.

2. Lisää viini, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kokoon ilman kantta, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää kerma ja liemi ja kuumenna taas kiehuvaksi. Keitä jälleen kokoon ilman kantta, kunnes puolet nesteestä on jäljellä.

3. Mausta hienonnetulla tillillä, persiljalla, suolalla ja pippurilla ja lisää 2 rkl voita. Hauduta ahvenfileet kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä, tarjoile muhennoksen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja