Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Muhennettua ahventa ja palsternakkaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Klassiseen muhennettuun ahveneen käytetään kokonaista, suomustettua kalaa. Olemme valmistaneet modernin muunnoksen käyttämällä ahvenfileitä.

Neljälle

  • 600 g ahvenfileitä

Muhennos

  • 1 palsternakka
  • 40 cm purjoa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi palsternakka, purjo ja keltasipuli. Freesaa niitä voissa kattilassa.

2. Lisää viini, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kokoon ilman kantta, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää kerma ja liemi ja kuumenna taas kiehuvaksi. Keitä jälleen kokoon ilman kantta, kunnes puolet nesteestä on jäljellä.

3. Mausta hienonnetulla tillillä, persiljalla, suolalla ja pippurilla ja lisää 2 rkl voita. Hauduta ahvenfileet kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä, tarjoile muhennoksen kera.

Lisää aiheesta:

Makujen aamu: Ponzulla maustettu lohikeittoPaistettua turskaa perunalumen keraSyyskeittoMerimiespihvit naudan sisäpaististaHiillostettua lohta ja palsternakkaaSaaristolaiskeitto
KalamuhennosPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalamuhennos
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Merikrottimedaljongit pekonikääreessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Muhennetut ahvenet

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Muhennettua ahventa ja palsternakkaa

  • 18.02.201300:00
    Lipeäkala

    Muhennettu lipeäkala

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ahvenmuhennos