Muhennettua ahventa ja palsternakkaa

Klassiseen muhennettuun ahveneen käytetään kokonaista, suomustettua kalaa. Olemme valmistaneet modernin muunnoksen käyttämällä ahvenfileitä.

Neljälle

  • 600 g ahvenfileitä

Muhennos

  • 1 palsternakka
  • 40 cm purjoa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi palsternakka, purjo ja keltasipuli. Freesaa niitä voissa kattilassa.

2. Lisää viini, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kokoon ilman kantta, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää kerma ja liemi ja kuumenna taas kiehuvaksi. Keitä jälleen kokoon ilman kantta, kunnes puolet nesteestä on jäljellä.

3. Mausta hienonnetulla tillillä, persiljalla, suolalla ja pippurilla ja lisää 2 rkl voita. Hauduta ahvenfileet kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä, tarjoile muhennoksen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.