Muhennettu lipeäkala
Julkaistu
Tämä ei ole maailman kaunein ruoka, mutta ah, niin herkullinen. Piristä sitä hieman keitetyillä, vihreillä herneillä. Joulun sinapit antavat hauskaa lisämakua.
Neljälle
- n. 1 kg keitettyä lipeäkalaa
- 8 kylmää, keitettyä perunaa
Kastike
- 3 rkl margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kalalientä kuutiosta
- 2-3 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- rouhittua maustepippuria
- joulusinappia tarjoiluun
Valmistusohje
1. Perkaa lipeäkala.
2. Kuori ja viipaloi perunat.
3. Paista lientä, margariinia ja jauhoja kastikkeeseen, lisää maito vähän kerrallaan. Keitä kastiketta 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Kääntele perunat ja kalat kastikkeeseen. Ripottele päälle maustepippuria ja tarjoile hyvän sinapin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike