Muhennettu lipeäkala

Tämä ei ole maailman kaunein ruoka, mutta ah, niin herkullinen. Piristä sitä hieman keitetyillä, vihreillä herneillä. Joulun sinapit antavat hauskaa lisämakua.

Neljälle

  • n. 1 kg keitettyä lipeäkalaa
  • 8 kylmää, keitettyä perunaa

Kastike

  • 3 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä kuutiosta
  • 2-3 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • rouhittua maustepippuria
  • joulusinappia tarjoiluun

Valmistusohje

1. Perkaa lipeäkala.

2. Kuori ja viipaloi perunat.

3. Paista lientä, margariinia ja jauhoja kastikkeeseen, lisää maito vähän kerrallaan. Keitä kastiketta 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Kääntele perunat ja kalat kastikkeeseen. Ripottele päälle maustepippuria ja tarjoile hyvän sinapin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!