Muhennettu lipeäkala
Tämä ei ole maailman kaunein ruoka, mutta ah, niin herkullinen. Piristä sitä hieman keitetyillä, vihreillä herneillä. Joulun sinapit antavat hauskaa lisämakua.
Neljälle
- n. 1 kg keitettyä lipeäkalaa
- 8 kylmää, keitettyä perunaa
Kastike
- 3 rkl margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kalalientä kuutiosta
- 2-3 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- rouhittua maustepippuria
- joulusinappia tarjoiluun
Valmistusohje
1. Perkaa lipeäkala.
2. Kuori ja viipaloi perunat.
3. Paista lientä, margariinia ja jauhoja kastikkeeseen, lisää maito vähän kerrallaan. Keitä kastiketta 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Kääntele perunat ja kalat kastikkeeseen. Ripottele päälle maustepippuria ja tarjoile hyvän sinapin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti