Muhennettu lipeäkala

Tämä ei ole maailman kaunein ruoka, mutta ah, niin herkullinen. Piristä sitä hieman keitetyillä, vihreillä herneillä. Joulun sinapit antavat hauskaa lisämakua.

Neljälle

  • n. 1 kg keitettyä lipeäkalaa
  • 8 kylmää, keitettyä perunaa

Kastike

  • 3 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä kuutiosta
  • 2-3 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • rouhittua maustepippuria
  • joulusinappia tarjoiluun

Valmistusohje

1. Perkaa lipeäkala.

2. Kuori ja viipaloi perunat.

3. Paista lientä, margariinia ja jauhoja kastikkeeseen, lisää maito vähän kerrallaan. Keitä kastiketta 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Kääntele perunat ja kalat kastikkeeseen. Ripottele päälle maustepippuria ja tarjoile hyvän sinapin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja