Mud cake

Makuja-kokki Veera Rusanen leipoo kakkujen kuningattaren, Mud caken. Kakun seuraksi sopii hyvin kylmä vaniljajäätelö tai vaniljakastike.

Ainekset

  • 250 g tummaa suklaata (kaakaota väh.70 prosenttia)
  • 100 g voita
  • 1 dl tummaa sokeria
  • 4 kananmunaa
  • (0,5 tl jauhettua chiliä)*

Valmistusohje

Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu tumma suklaa. Sulata suklaa voihin koko ajan sekoittaen.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri löysäksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon voi-suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto varovasti suklaa-kananmunaseokseen.

Voitele irtopohjainen uunivuoka huolella. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Jäähdytä hetki ennen kuin irrotat vuoasta. Kakku jää sisältä hyvin löysäksi ja se on tarkoituskin. Saattaa olla helpompi tarjota kakku irrottamatta vuoan pohjaa. Kakku on erinomaista myös seuraavana päivänä, mutta sisus muuttuu kiinteäksi kakun jäähtyessä. Kokeile jakaa kakkumassa pieniin annosvuokiin, niin saat kakusta kauniit jälkiruoka-annokset.

*Tumma suklaa ja chili sopivat hyvin yhteen, joten kakkua voi maustaa jauhetulla chilillä. Muita sopivia mausteita ovat vanilja ja appelsiininkuoriraaste tai vaikkapa sitruslikööri. Myös tilkka vahvaa kahvia tai kahvilikööriä sopivat maustamiseen.

Kakkuun sopii myös sokeripitoisempi suklaa esimerkiksi maitosuklaa. Jos käytät sellaista, niin muista vähentää sokerin määrä puoleen.

Mud cake on paksua ja makeaa, joten sen seuraksi sopii hyvin kylmä vaniljajäätelö tai vaniljakastike. Vaniljajäätelöstä saa pienellä vaivalla maukkaan raikkaan kastikkeen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!