Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mud cake

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Veera Rusanen leipoo kakkujen kuningattaren, Mud caken. Kakun seuraksi sopii hyvin kylmä vaniljajäätelö tai vaniljakastike.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 250 g tummaa suklaata (kaakaota väh.70 prosenttia)
  • 100 g voita
  • 1 dl tummaa sokeria
  • 4 kananmunaa
  • (0,5 tl jauhettua chiliä)*

Valmistusohje

Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu tumma suklaa. Sulata suklaa voihin koko ajan sekoittaen.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri löysäksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon voi-suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto varovasti suklaa-kananmunaseokseen.

Voitele irtopohjainen uunivuoka huolella. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Jäähdytä hetki ennen kuin irrotat vuoasta. Kakku jää sisältä hyvin löysäksi ja se on tarkoituskin. Saattaa olla helpompi tarjota kakku irrottamatta vuoan pohjaa. Kakku on erinomaista myös seuraavana päivänä, mutta sisus muuttuu kiinteäksi kakun jäähtyessä. Kokeile jakaa kakkumassa pieniin annosvuokiin, niin saat kakusta kauniit jälkiruoka-annokset.

*Tumma suklaa ja chili sopivat hyvin yhteen, joten kakkua voi maustaa jauhetulla chilillä. Muita sopivia mausteita ovat vanilja ja appelsiininkuoriraaste tai vaikkapa sitruslikööri. Myös tilkka vahvaa kahvia tai kahvilikööriä sopivat maustamiseen.

Kakkuun sopii myös sokeripitoisempi suklaa esimerkiksi maitosuklaa. Jos käytät sellaista, niin muista vähentää sokerin määrä puoleen.

Mud cake on paksua ja makeaa, joten sen seuraksi sopii hyvin kylmä vaniljajäätelö tai vaniljakastike. Vaniljajäätelöstä saa pienellä vaivalla maukkaan raikkaan kastikkeen.

Lisää aiheesta:

Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissaHelppo suklaakakku – Teresan viiden ainesosan ohjeella onnistut takuuvarmastiSuklainen JenkkikakkuSuklaamousse ja suklaalehdykätSuklainen fudgekakkuSuklaa-vadelmauni
SuklaakakkuMakujaGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku
  • 4.4.14:11
    Pääsiäinen

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 15.12.202410:00
    Jälkiruoat

    Lämmin mantelisuklaakakku

  • 12.11.202413:27
    Mokkapalat

    Mokkapalamutakakku

  • 13.09.202411:38
    Huomenta Suomi

    Anun mokkakakku

  • 01.04.202213:34
    Vegaaninen

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku