Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Moussaka juurisellerillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän ohjeen moussaka on aivan omanlaisensa variaatio. Juuri tällaisena sitä tehtiin ravintola P.A. & Co:ssa Tukholmassa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

6-8 hengelle

  • 4 sipulia
  • 1 porkkana
  • 100 g juuriselleriä
  • oliviöljyä
  • 500 g lampaanjauhelihaa
  • 1 purkki (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 lihaliemikuutio
  • suolaa ja valkopippuria jauhettuna
  • 3 munakoisoa

Valkokastike

  • 3 rkl voita
  • 1/2 dl vehnäjauhoa
  • 6 dl maitoa
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Silppua sipulit, porkkana ja selleri. Kuullota öljyssä. Lisää jauheliha, riko sitä puuhaarukalla paiston aikana. Lisää tomaattimurska liemineen, tomaattipyree, valkosipulinkynnet ja lihaliemikuutio. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen puoli tuntia paksuksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

2. Valkokastike: sulata voi, mutta älä ruskista. Lisää jauhot ja kuullota niitä muutama minuutti hämmentäen ja ruskistumista varoen. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehahtaa, lisää juustoraaste, keitä hämmentäen 4-5 minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Huuhdo ja leikkaa munakoisot pitkittäin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leivitä ne kevyesti vehnäjauhoissa ja paista ne kullanruskeiksi keskilämmöllä. Kerrostele voideltuun uunivuokaan munakoisoviipaleita, jauhelihakastiketta ja valkokastiketta 2-3 kertaa, lopuksi valkokastiketta. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Tomaattikeittoa ja juustokrutonkejaHovimestarin moussakaMunakoisolaatikkoPasticcioJauhelihalasagneJauhelihalla täytetty conchigiale
MoussakaKastikkeet ja dipitKananmunatonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Moussaka
  • 27.02.202010:09
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Kari Aihisen "pikkasen parempi tamperelainen moussaka"

  • 27.01.202013:04
    Kasvislasagne

    Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa

  • 16.11.201707:23
    Pääruoat

    Härkismoussaka

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Hovimestarin moussaka

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Moussaka à la Klein