Moussaka juureksilla
Moussaka on maukas koko perheen päivällinen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Ainekset
- 2 munakoisoa
- suolaa
- 6 suurta perunaa
- 500 g jauhelihaa
- 500 g sekalaisia juureksia
- 1 prk tomaattimurskaa
- 4 valkosipulinkynttä
- basilikaa ja oreganoa
- mustapippuria
- 5 dl maitoa
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 6 rkl oliiviöljyä
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
Leikkaa munakoisot pitkittäin siivuiksi ja suolaa ne, jolloin neste alkaa tihkua pinnalle.
Ruskista jauheliha raastettujen juuresten kanssa ja lisää joukkoon valkosipuli, yrtit, suola, tomaattimurska ja pippuri. Hauduta kastiketta valkokastikkeen valmistamisen ajan.
Tee valkoinen peruskastike. Kuumenna oliiviöljyä, sekoita joukkoon jauhot ja tovin kuluttua myös maito. Kun valkokastike kiehahtaa, lisää sekaan kolmannes juustoraasteesta ja siirrä kattila hellalta.
Voitele uunivuoka öljyllä ja kokoa moussaka kerroksittain. Lisää vuoroin munakoisoa, jauhelihakastiketta, viipaloitua perunaa ja valkokastiketta.
Päällimmäiseksi jää kerros valkokastiketta ja vihoviimeiseksi juustoraastetta. Paista 180-asteisessa uunissa kolme varttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti