Moules marinière - merimiehen simpukat

Tällä ruoalla on pitkät perinteet ranskalaisessa keittiössä, mutta tuomme siihen vähän uusia makuja: tilliä, tomaatteja ja rapeita leipäkrutonkeja tarjolle tuotaessa.

Neljälle

  • 2 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ dl persiljasilppua
  • 2 rkl tuoretta basilikasilppua
  • ½ dl ruohosipulisilppua
  • 2 tomaattia
  • ½ dl leipäkrutonkeja

Valmistusohje

1. Pese ja huuhtele simpukat tarkoin, heitä pois ne, joiden kuori on rikki ja ne, jotka eivät sulje kuortaan, kun niitä kopauttaa pöytään. Kuori salotit ja valkosipulinkynsi, silppua salotit ja viipaloi valkosipuli.

2. Kuumenna ison kattilan pohjalla oliiviöljyä, ja kuullota sipulisilppuja siinä ruskistamatta. Lisää kattilaan simpukat, sekoita ja lisää viini ja kerma. Keitä kannen alla, kunnes simpukat ovat avautuneet, noin 2 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Leikkaa tomaatit lohkoiksi, poista siemenet ja kuutioi malto. Tarjoile simpukat lämpimistä annoskulhoista, sirottele pinnalle yrttejä, tomaattikuutioita ja krutonkeja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!