Moules marinière - merimiehen simpukat
Tällä ruoalla on pitkät perinteet ranskalaisessa keittiössä, mutta tuomme siihen vähän uusia makuja: tilliä, tomaatteja ja rapeita leipäkrutonkeja tarjolle tuotaessa.
Neljälle
- 2 kg tuoreita sinisimpukoita
- 2 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- oliiviöljyä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 dl kuohukermaa
- suolaa ja valkopippuria
- ½ dl persiljasilppua
- 2 rkl tuoretta basilikasilppua
- ½ dl ruohosipulisilppua
- 2 tomaattia
- ½ dl leipäkrutonkeja
Valmistusohje
1. Pese ja huuhtele simpukat tarkoin, heitä pois ne, joiden kuori on rikki ja ne, jotka eivät sulje kuortaan, kun niitä kopauttaa pöytään. Kuori salotit ja valkosipulinkynsi, silppua salotit ja viipaloi valkosipuli.
2. Kuumenna ison kattilan pohjalla oliiviöljyä, ja kuullota sipulisilppuja siinä ruskistamatta. Lisää kattilaan simpukat, sekoita ja lisää viini ja kerma. Keitä kannen alla, kunnes simpukat ovat avautuneet, noin 2 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Leikkaa tomaatit lohkoiksi, poista siemenet ja kuutioi malto. Tarjoile simpukat lämpimistä annoskulhoista, sirottele pinnalle yrttejä, tomaattikuutioita ja krutonkeja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti