Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Moules marinière - merimiehen simpukat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 2 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ dl persiljasilppua
  • 2 rkl tuoretta basilikasilppua
  • ½ dl ruohosipulisilppua
  • 2 tomaattia
  • ½ dl leipäkrutonkeja

Valmistusohje

1. Pese ja huuhtele simpukat tarkoin, heitä pois ne, joiden kuori on rikki ja ne, jotka eivät sulje kuortaan, kun niitä kopauttaa pöytään. Kuori salotit ja valkosipulinkynsi, silppua salotit ja viipaloi valkosipuli.

2. Kuumenna ison kattilan pohjalla oliiviöljyä, ja kuullota sipulisilppuja siinä ruskistamatta. Lisää kattilaan simpukat, sekoita ja lisää viini ja kerma. Keitä kannen alla, kunnes simpukat ovat avautuneet, noin 2 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Leikkaa tomaatit lohkoiksi, poista siemenet ja kuutioi malto. Tarjoile simpukat lämpimistä annoskulhoista, sirottele pinnalle yrttejä, tomaattikuutioita ja krutonkeja.

Tällä ruoalla on pitkät perinteet ranskalaisessa keittiössä, mutta tuomme siihen vähän uusia makuja: tilliä, tomaatteja ja rapeita leipäkrutonkeja tarjolle tuotaessa.

Lisää aiheesta:

Thai-maustetut sinisimpukatSinisimpukat valkoviinissäSimpukkapata valkosipulin ja persiljan keraSinisimpukka-katkarapukeittoLinguine-pasta, simpukoita ja mustekalaa viinissäGremolatalla gratinoidut simpukat
SinisimpukatPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Simpukat chilivoissa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sinisimpukoita foliossa

  • 02.06.201409:43
    Päivän resepti

    Sinisimpukoita valkoviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan