Moonan nougattorttu

Tämän tortun leipominen vie aikansa, mutta se ei ole kovin vaikea valmistaa. Aloita päivää ennen tarjoilua, kakku tarvitsee yön jääkaapissa. Teet varmasti vaikutuksen vieraisiisi.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 150 g kaltattuja ja jauhettuja manteleita
  • 1 ¾ dl kidesokeria
  • 6 munanvalkuaista

Täyte

  • 5 munankeltuaista
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 dl kahvikermaa
  • 2 tl perunajauhoja
  • 150 g pehmeää voita, mieluiten suolatonta
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • puolet nougatista (ks. alla)
  • 1-2 dl kuohukermaa

Nougat

  • 1 dl kidesokeria
  • 50 g kokonaisia manteleita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kaksi peltiä tarkoin. Merkitse molemmille pelleille kaksi ympyrää, halkaisijaltaan n. 21 cm, käytä esimerkiksi lautasta mallina.

2. Sekoita jauhetut mantelit ja sokeri, kääntele mukaan kovaksi vaahdoksi vatkatut munanvalkuaiset.

3. Levitä seos ympyröille. Paista pohjia uunissa n. 15 minuuttia. Irrota ne terävällä veitsellä heti kun otat ne uunista ja anna niiden jäähtyä tasaisella alustalla.

4. Sekoita keltuaiset, sokeri, kahvikerma ja perunajauhot paksupohjaisessa kattilassa (ei alumiinikattilassa) ja kuumenna hiljalleen samalla vatkaten paksuksi kreemiksi. Ota kattila liedeltä ja vatkaa seosta välillä kunnes se on jäähtynyt.

5. Kaada nougatin sokeri kuivaan paistinpannuun ja anna sulaa miedolla lämmöllä samalla sekoitellen kunnes sokeri on vaaleanruskeaa. Lisää kokonaiset mantelit ja kaada massa heti öljytylle pellille. Anna jähmettyä. Jauha puolet nougatista mantelimyllyllä.

6. Sekoita täytteeseen pehmeä voi pieninä nokareina, raastettu appelsiininkuori sekä jauhettu nougat.

7. Hienonna loput nougatista.

8. Kääntele vatkattu kerma täytteeseen ja levitä täytettä pohjien väliin ja päälle.

9. Koristele hienonnetulla nougatilla. Laita torttu kylmään pariksi tunniksi tai yön yli, se pitää tarjoilla erittäin kylmänä.

Parhaat ruokaohjelmat