1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kaksi peltiä tarkoin. Merkitse molemmille pelleille kaksi ympyrää, halkaisijaltaan n. 21 cm, käytä esimerkiksi lautasta mallina.
2. Sekoita jauhetut mantelit ja sokeri, kääntele mukaan kovaksi vaahdoksi vatkatut munanvalkuaiset.
3. Levitä seos ympyröille. Paista pohjia uunissa n. 15 minuuttia. Irrota ne terävällä veitsellä heti kun otat ne uunista ja anna niiden jäähtyä tasaisella alustalla.
4. Sekoita keltuaiset, sokeri, kahvikerma ja perunajauhot paksupohjaisessa kattilassa (ei alumiinikattilassa) ja kuumenna hiljalleen samalla vatkaten paksuksi kreemiksi. Ota kattila liedeltä ja vatkaa seosta välillä kunnes se on jäähtynyt.
5. Kaada nougatin sokeri kuivaan paistinpannuun ja anna sulaa miedolla lämmöllä samalla sekoitellen kunnes sokeri on vaaleanruskeaa. Lisää kokonaiset mantelit ja kaada massa heti öljytylle pellille. Anna jähmettyä. Jauha puolet nougatista mantelimyllyllä.
6. Sekoita täytteeseen pehmeä voi pieninä nokareina, raastettu appelsiininkuori sekä jauhettu nougat.
7. Hienonna loput nougatista.
8. Kääntele vatkattu kerma täytteeseen ja levitä täytettä pohjien väliin ja päälle.
9. Koristele hienonnetulla nougatilla. Laita torttu kylmään pariksi tunniksi tai yön yli, se pitää tarjoilla erittäin kylmänä.