Molekyyligastronomiaa: Kinuskia neljällä tapaa

22.10.2014. Makuja-osiossa kokeiltiin, miten kinuskia voidaan valmistaa eri tavoilla.

Perinteinen kinuski

  • 1 dl kermaa
  • 1 dl sokeria

Paahtokinuski

  • 1 dl kermaa
  • 1 dl sokeria

Kinuski fruktoosilla

  • 1 dl kermaa
  • 1 dl fruktoosia

Toffee

  • 1 dl kermaa
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Perinteinen kinuski:

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä sekoittaen, kunnes seos sakenee ja saa väriä (noin 130 astetta). Voit kokeilla kinuskin palloutumista tiputtamalla kinuskia kylmään veteen keittämisen loppuvaiheessa.

Paahtokinuski:

Kuumenna kerma kasarissa tai mikrossa.

Paahda sokeri kuumassa valurautapannussa. Anna sokerin sulaa ja paahtua vaaleanruskeaksi.

Lisää lämmin kerma ja keitä sekoitellen, kunnes kinuski sakenee.

Kinuski fruktoosilla:

Mittaa kerma ja fruktoosi kattilaan ja keitä keskilämmöllä sekoittaen, kunnes seos sakenee ja saa väriä (noin 130 astetta).

Toffee:

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä sekoittaen, kunnes seos sakenee (noin 130 astetta).

Jatka keittämistä vielä noin 1–3 minuutin ajan eli kunnes seos sitkistyy ja muuttuu toffeeksi.

Kaada seos leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä muutama minuutti, kunnes seos kovettuu.

Leikkaa kovettunut levy palasiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja