Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Molekyyligastronomiaa: Kinuskia neljällä tapaa

6:13Kokkauksen kemiaa ja fysiikkaa
Julkaistu 22.10.2014 12:04

22.10.2014. Makuja-osiossa kokeiltiin, miten kinuskia voidaan valmistaa eri tavoilla.

Perinteinen kinuski

  • 1 dl kermaa
  • 1 dl sokeria

Paahtokinuski

  • 1 dl kermaa
  • 1 dl sokeria

Kinuski fruktoosilla

  • 1 dl kermaa
  • 1 dl fruktoosia

Toffee

  • 1 dl kermaa
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Perinteinen kinuski:

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä sekoittaen, kunnes seos sakenee ja saa väriä (noin 130 astetta). Voit kokeilla kinuskin palloutumista tiputtamalla kinuskia kylmään veteen keittämisen loppuvaiheessa.

Paahtokinuski:

Kuumenna kerma kasarissa tai mikrossa.

Paahda sokeri kuumassa valurautapannussa. Anna sokerin sulaa ja paahtua vaaleanruskeaksi.

Lisää lämmin kerma ja keitä sekoitellen, kunnes kinuski sakenee.

Kinuski fruktoosilla:

Mittaa kerma ja fruktoosi kattilaan ja keitä keskilämmöllä sekoittaen, kunnes seos sakenee ja saa väriä (noin 130 astetta).

Toffee:

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä sekoittaen, kunnes seos sakenee (noin 130 astetta).

Jatka keittämistä vielä noin 1–3 minuutin ajan eli kunnes seos sitkistyy ja muuttuu toffeeksi.

Kaada seos leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä muutama minuutti, kunnes seos kovettuu.

Leikkaa kovettunut levy palasiksi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Eliaksen ja Amandan Jouluinen suklaatoffeeNekkunamut ja kolakarkitEspresso creme brulee höyryuunissaWernerin nekku ja toffeeKookoskakkuBrownie
Makea kastikeMakuja ja ElämääPäivän reseptiHuomenta SuomiAjankohtaistaNopeat ja helpotVideoreseptit
Jälkiruoat
Kastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Makea kastike
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastiketta

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paistettuja omenaviipaleita ja vaniljakastiketta

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Vadelmatarteletit ja vadelmakastike

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Vadelmainen vaniljajäätelökastike

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vadelma sabayon