22.10.2014. Makuja-osiossa kokeiltiin, miten kinuskia voidaan valmistaa eri tavoilla.
Perinteinen kinuski
- 1 dl kermaa
- 1 dl sokeria
Paahtokinuski
- 1 dl kermaa
- 1 dl sokeria
Kinuski fruktoosilla
- 1 dl kermaa
- 1 dl fruktoosia
Toffee
- 1 dl kermaa
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Perinteinen kinuski:
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä sekoittaen, kunnes seos sakenee ja saa väriä (noin 130 astetta). Voit kokeilla kinuskin palloutumista tiputtamalla kinuskia kylmään veteen keittämisen loppuvaiheessa.
Paahtokinuski:
Kuumenna kerma kasarissa tai mikrossa.
Paahda sokeri kuumassa valurautapannussa. Anna sokerin sulaa ja paahtua vaaleanruskeaksi.
Lisää lämmin kerma ja keitä sekoitellen, kunnes kinuski sakenee.
Kinuski fruktoosilla:
Mittaa kerma ja fruktoosi kattilaan ja keitä keskilämmöllä sekoittaen, kunnes seos sakenee ja saa väriä (noin 130 astetta).
Toffee:
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä sekoittaen, kunnes seos sakenee (noin 130 astetta).
Jatka keittämistä vielä noin 1–3 minuutin ajan eli kunnes seos sitkistyy ja muuttuu toffeeksi.
Kaada seos leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä muutama minuutti, kunnes seos kovettuu.
Leikkaa kovettunut levy palasiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka