Mokkapannacotta
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676652/landscape16_9/515/290/345bb0d253d12c7ea3912d64180f81db/ZI/897203-2595.jpg)
Pannacotta on klassinen italialainen jälkiruoka. Tämä maistuu mokalta ja sopii erinomaisesti vahvan kahvin kera tarjoiltavaksi. Se on mitä ihanin päätös päivälliselle!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 vaniljatanko
- ½ dl kidesokeria
- 2 tl pikakahvijauhetta
- 5 dl kuohukermaa
- 2 liivatelehteä
Tarjoiluun
- kermavaahtoa
- tuoreita marjoja
Valmistusohje
1. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää itse tanko, kahvijauhe ja sokeri sekä kerma. Kuumenna hitaasti ja anna seoksen poreilla miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Poimi vaniljatanko kermasta. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja laita ne kuumaan kermaseokseen, sekoita kunnes ne ovat sulaneet. Kaada seos vedellä huuhdeltuihin annosvuokiin. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
3. Koristele kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla tai muilla marjoilla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka