Mokkajäädyke
Tämä herkullinen ja suhteellisen helppo jälkiruoka maistuu varmasti kahvin ystäville. Jäädyke vatkataan vesihauteessa eli vatkauskulho upotetaan hiljalleen kiehuvaan veteen.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 5 munankeltuaista
- 2 rkl tomusokeria
- 1 rkl pikakahvijauhetta
- 5 dl kuohukermaa
- 100 g valkoista suklaata
Valmistusohje
1. Annostele munankeltuaiset ja sokeri teräskulhoon ja vatkaa paksuksi vaahdoksi vesihauteessa. Nosta kulho vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on jäähtynyt.
2. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita pikakahvijauhe kahteen ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Sekoita kahvi ja suklaa keltuaisvaahtoon. Sekoita vaahtoa voimakkaasti, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet.
3. Vatkaa kermaa paksuksi vaahdoksi ja sekoita suklaavaahtoon. Kaada seos kakkuvuokaan ja pane pakastimeen 2-3 tunniksi, kunnes jäädyke on jähmettynyt. Vinkki: voit valmistaa jäädykkeen myös jäätelökoneella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa